Resim, Sanat, Sinema Atölyelerine Giden Veya İşletenler ?
-
sinema üstüne master yapan bi yakınım önce ücretsiz olarak sinema eğitimi ardından tutarsa ücretli olarak bu işi yapmayı düşünüyor
devlet herşeyde ruhsat kıl yün istediği için o da işleri yolunda yapmak istiyor haliye
kafamızdaki sorular bu atölyelerden birini açarsak neler gerekicek
ücretsiz eğitim verirse yine ruhsat fln gerekir mi
ücretli eğitim verirse yine ruhsat gerekir mi
kılıfına uydurarak fazla uğraşmadan nasıl yapabilir ?
meb le kılla yünle uğraşmadan kısa sürede aktif bir yer açmayı hedefliyor kendisi
bu tarz bi yere giden yada işletenler iletişim kurarsa benimle çok şükella olur
-
yok mu arkadaşlar 1 tane sosyal kişi ?
-
köylüyse köyü adına deelse mahallesi adına bir dernek ki (Vakıf kuramaz mülk olması lazım üzerine) kurup vergiden muaf olaraktan cüzzi miktara ders verebilir...
tabe muhasebeci sart fatura sart...Devletimizi seviyor vergimizi veriyoruz babında göstermelik ayarlanır hersey..
-
Bursa'da gittim işletmek için ruhsat gerekiyor.Benim gittiğim yer aynı zamanda psikolog kliniğiydi ama tam bilemicem.
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------
Bursa'da gittim işletmek için ruhsat gerekiyor.Benim gittiğim yer aynı zamanda psikolog kliniğiydi ama tam bilemicem.
-----------------------------bu yakınımda gitmiş, orda da benzer bi muhabbet varmış, firma kurup onun üstünden iş yapıyorlar sanırım fakat ne firması kurmak gerekir işte
-
Ücretsiz eğitim verecekse dernek açsın, işletme açacaksa devlet öyle yada böyle tepesine biner, dernek açıp derneğe bağlı işletme açarsa daha rahat çalışır; apacağı şey basit, ödemeyi elden alacak, bankadan alırsa vergiyi cart diye sokarlar, hele ki sanatçı kesimini ve sanatıyı hiç affetmiyorlar, pezevengi kumarhaneciyi takip etmezler, sanatçıyı takip ederler :D klasik dershaneci usulü yapacaksın, sınıflar kağıt üsütnde 10 kişi görünecek, 20 kişilik olacak, orayı ayakta tutacak kadar gelirin vergisini vereceksin, gerisini vermeyeceksin, zaten vergili vergisiz karıştırınca anca geçinirsin, o tip işlerden zengin olmayı falan düşünmesin. parayı elden alacan, başka bir şeyi yok. Sırasıyla yapılacaklar; Dernek açılır amaç eğitim vermek yazılır; kâr amacı gütmeyen kurum..., Derneğe gelir adı altında ücretli dersler de verilir, gece ücretsiz, gündüz ücretli yapılabilir, gece kim gelecek amk. :) sanırım olay anlaşıldı.
-
janni bunu yazdı:
-----------------------------
köylüyse köyü adına deelse mahallesi adına bir dernek ki (Vakıf kuramaz mülk olması lazım üzerine) kurup vergiden muaf olaraktan cüzzi miktara ders verebilir...
tabe muhasebeci sart fatura sart...Devletimizi seviyor vergimizi veriyoruz babında göstermelik ayarlanır hersey..
-----------------------------üstüne mülkü var sanırım fakat dernek işi ne anlamadım atıyorum aşşa yukarı köyünden
aşşa yukarı köyü derneği diye dernek mi kursun diyosun ?
-
iret eywallah güzel açıklamışsında sınıf 6 kişilik olcak 50 m2 bi yeri var gittim bende baktım stüdyo ev boş bi yer, beraber değerlendirelim diyoruz
bende aynını dedim kumarhane aç karışan olmaz iş yapıcam de ebene atlarlar diye :D
fakat dernek açıp evin camına aşşa yukarı köyü derneği yazmakta olmaz şimdi, düzgün bi şeyler olmalı yaw ...