folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Resim Sıkıştırma, Vector Ve Raster (Acil)

Resim Sıkıştırma, Vector Ve Raster (Acil)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocalar bu resim sıkıştırma olayının mantıken nasıl çalıştığını. yani, .bmp si 2 mb olan dosyayı .jpg , .gif , .png yapdığımız zaman dosyanın boyutunun düşmesinin sebebi nedir. (mantıken)

ve

vector ve raster görüntülerin arasındaki farklar nelerdir. ?

not: acil olmasının sebebi okulda ders deyiz. öğlen tenefüsüne çıkıyoruz labaratuvar kapanıyor. araştırmak için vaktim yok arkadaşlar. cevabını bir sonrak derse istediler. bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarıyla bmp RGB ile kodlanıyor jpeg CbCrY ile.Ayrıca jpeg de birbirini tekrar eden görüntüler 2 kere depolanmak yerine 1 tanesi depolanır şöle yani bi manzara resminde aynı bisürü çit var bunların sadece teki yer kaplar gibi bişey :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 927 Toplam Mesaj: 2