Resim Yükleme Scripti Buyrun.Artık Aramaya Son
-
Arkadaşlar uzun bir süredir forumda bu konuda bir script arıyor herkes. Ben bir scriptten arakladım birkaçta eklenti yaptım. Güzel oldu.
Scriptten bahsedersek
Mesela deneme.jpg adında bir resim var.Bunu yükleyeceğiz web alanımıza. Ama aynı isimde bir başka resim varsa onun üstüne yazacaktır. İşte bunun önüne bir nebzede olsa geçtim.
deneme.jpg e bir kaç cambazlık yaparak adını şöyle yaptırdım
deneme-tarih-24.09.2007.22.28.09.jpg yani o anki yüklediğiniz tarihi resmin adına eklemektedir. Bu ise bir zaman yüklediğiniz resim, başka zaman yükleyeceğeniz resim adlarının karışmasını önler. Ayrıca bu ismi veritabanına kaydetmeniz için resim adını forma yazmaktadır. Dolayısıyla formdan bilgiyi aldıktan sonra veritabanına kaydetmek kolaydır.
Buyrun script. İncelerseniz anlayacaksınızdır. Kolay gelsin.
http://www.teorik.net/resimupload.rar
rar şifresi : www.teorik.net -
eline sağlıkta scriptte bazı yerleri değiştirerek zip,rar,mp3 gibi uzantıları yukletmek mümkün mü?
-
Evet dostum yapılabilir. Zaten resim yüklerken uzantısına bakıyor. Son 3 harfine bakıp gif jpg gibi şeylerse yüklüyor. Onları sen zip rar gibi isrediğin uzantı yapabilirsin. Bu arada unutmadan söyleyeyim script asp ile yazılmıştır. Fso bileşeni ile yüklemektedir.
Not : Millet FSO yu duyunca ürküyor. FSO windows un kendisinde olan bir nesne, bileşendir.
-
Bunun kurulu olduğu bir demo filan görse millet, daha iyi olur bence.
-
çalışıyormu çalışmıyorsa boşuna indirip kurmak için ugraşmayayım
-
Hocam çalışmıyorsa niye koyayım. Çalışıyor hemde fıstık gibi.
Ayrıca scriptin demosunu yapmama nedenim. Yüklediğim yeri resimle doldururlar.
-
demo : http://fotoupload.somee.com/fso_resim.asp
resimi upload ediyo ama link vermiyo işlemi bitirmiyo :|
-
hoja sanki aspsitemden çorulmuş biraz :D
-
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------
hoja sanki aspsitemden çorulmuş biraz :D
-----------------------------hah tam onu dicektim sen ne dersen de bu aspsitemin resim upload kodu linki de bu yüzden vermiyo çünkü form yok orda form vardı