Resim Yükleme Scripti. Veritabanlı Ve Gösterimli.
-
Dostlar daha önceden resim upload scripti yapmıştım. Bu onun veritabanlı hali. Ayrıca görüntüleme yeri de mevcuttur.
Scriptten bahsedersek
Mesela deneme.jpg adında bir resim var.Bunu yükleyeceğiz web alanımıza. Ama aynı isimde bir başka resim varsa onun üstüne yazacaktır. İşte bunun önüne bir nebzede olsa geçtim.
deneme.jpg e bir kaç cambazlık yaparak adını şöyle yaptırdım
deneme-tarih-24.09.2007.22.28.09.jpg yani o anki yüklediğiniz tarihi resmin adına eklemektedir. Bu ise bir zaman yüklediğiniz resim, başka zaman yükleyeceğeniz resim adlarının karışmasını önler. Ayrıca bu ismi veritabanına kaydetmeniz için resim adını forma yazmaktadır. Dolayısıyla formdan bilgiyi aldıktan sonra veritabanına kaydetmek kolaydır.
Buyrun script. İncelerseniz anlayacaksınızdır. Kolay gelsin.
http://www.teorik.net/resimuploadveritabanli.rar
rar şifresi : www.teorik.netNot : FSO bileşeni ile yükleme yapmaktadır.
-
Teşekkür ederim Sanırım faydasını göreceğimiz bir çalışma yapmışsın inceleyecem, Ömrüne Sağlık.
-
1-) kusura baqma ama script bok gibi
2-)bi upload sisteminde neden haberler.asp cart curt linkler kullandın anlamış deqiLim..
3-)scripti ftp'ye kurduqtan sonra nedese logananaliz die bi klasör oluştu ve log tutmaya başladı
-
Samast07 bunu yazdı:
-----------------------------1-) kusura baqma ama script bok gibi
2-)bi upload sisteminde neden haberler.asp cart curt linkler kullandın anlamış deqiLim..
3-)scripti ftp'ye kurduqtan sonra nedese logananaliz die bi klasör oluştu ve log tutmaya başladı
-----------------------------
Hoca şimdi ayıp ettim, la script açıklayıcı olsun diye birşeyler yapıyoruz (veritabanına kaydetme ve kaydedilen şeyleri gösterme) sen tutmuşsun niye böyle diyorsun.Cevap 1) Scripti görücüye çıkarmadım, işine yarayan alır tepe tepe kullanır. Çok biliyorsan yapta onu kullanalım. Bok at izi kalsın misali, yok öyle.
cevap 2) Başka bir forumda birisi yardım istedi bende yardım amaçlı böyle yaptım ve sizlerle paylaştım
cevap 3) Ben dahil olmak üzere o klasörü daha yeni duydum dersem yalan olmaz. Ayrıca senin ne işin var oralarda, demekki sen kendi zihniyetini ortaya koyuyorsun.
NOT : Böylelerini görünce insanın paylaşım hevesi kırılıyor.