Resimlerden Hit Çekmek !
-
Sitelerimize birçok ziyaretçi google görsellerden gelmekte. Hem bu ziyaretçilerin sitenizde ziyaret süresini uzatmak için hem de görsellerden daha fazla hit çekmek için en kesin ve net yöntemi anlatmaya çalışacağım müridler.
Öncelikle, biliyorsunuz ki görsel aramalarda resimler, iframe şeklinde (web sitesi gölgeli bir biçimde) görünmekte. Bu nedenlede ziyaretçi resmi indirip sayfadan çıkmakta. Bunun sitenize,kazancınıza bir katkısı olmamakta.
Temanızda header.php içine aşağıdaki kodu yerleştiriyorsunuz:<script language='JavaScript' type='text/javascript'> if (top.location != self.location) top.location = self.location; </script>
Böylece ziyaretçi görsellerden resme tıkladığında, resim iframe şeklinde açılmıyor. Sitenize yönlendiriyor direk. Google açısından bir risk teşkil etmemekte bunu da belirteyim.
Program zaten gayet basit ve yalın ancak ben yinede izah edeyim:
-advanced options kısmından resize bölümüne tik atın, percentage kısmına gelin ve %95 olarak ayarlayın. Böylece resim boyutu değişmiş olacak.
-watermark kısmından sitenizin ismini resime ekleyin.
-border kısmından ise gerekli çerçeveleri düzenleyin.
-Ana kısımdaki Rename bölümüne tik atın.
-Keep original date/time attributes kısmındaki tik kaldırın.
Output format'ı resminizden farklı bir format olarak işaretleyin.
Böylece artık özgün bir resminiz oldu ve aramalarda ilk sıralarda görünmek için daha fazla ihtimaliniz..
Resimlerinize başlık,açıklama eklemeyi ihmal etmeyin, bu çok önemli.
--- -
bi örnek sayfa ?
-
Evet benim site de çok ciddi aramalarda çıkıyordu ama bu etik değil.Kural ihlali.
-
çizik.
-
CodeInside bunu yazdı:
-----------------------------
Evet benim site de çok ciddi aramalarda çıkıyordu ama bu etik değil.Kural ihlali.
-----------------------------hocam herkes bir sakınca olmayacağını söyledi r10da ancak bilemiycem tabi.
cnnturkte bunu uyguluyor, o biraz rahatlattı beni.
her ne kadar çok site uygulasa da ban durumu olur mu kesin birşey diyemem..