folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Resimli Yüz Tıraş Dökümanı - Health24.Com Çevirdim :)

Resimli Yüz Tıraş Dökümanı - Health24.Com Çevirdim :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Basit bir döküman ama işinize yarayabilir! Health24.com dan çevirdiğim bu resimli tıraş dersleri çöm müridlere de profesyonellere de hitap ediyor. Nerden aklına esti aq demeyin genital bölgeler için olanını da çevircem :D 

Eğer erkekseniz, hayatınız boyunca tıraş olacaksınız, sevseniz de sevmeseniz de...

Birçok erkek tıraşı acı verici ve rahatsız bulur, ama bunun temel nedeni zayıf tekniklerdir.

Nasıl tıraş olunacağını öğrenmek, iyi bir jilet ve jel/köpük kullanırken, size temiz ve yakın bir traş sağlayacak.

Ayrıca özel tıraş teknikleri yanma hissini ve kıl dönmesini de engeller

Bu rehberi adım adım takip ederek, nasıl rahat ve düzgün tıraş olabileceğinizi öğreneceksiniz.

Hazırlık

Ellerinizi tıraş olmadan önce yıkayın. Bu sizi kesiklerden kaynaklanabilecek enfeksiyonlardan korur.

Belkide tüy dökücü kullanmak isteyebilirsiniz. Bu sizin teninizi ve sakalınızı suya göre daha iyi tıraşa hazırlar.

Sakalı yumuşatma

Havlunuzu sıcak suyla ıslatın, ve 30 saniye boyunca sakalınızın üzerine bastırın. Bu sakalınızın ve teninizin yumuşamasına yardım eder.

Köpük Uygulaması

Avuç içinize bir top köpük alın, ve sakalınızın üzerine ve boğazınıza halkasal hareketlerle yayın, sakalın kesmek istediğiniz kısımlarına köpüğün tamamen yayıldığından emin olun.

En yakın ve acısız tıraş için kullanılmamış veya yeni sayılabilecek bıçaklar kullanın.

Sakalınızın üst kısmını tıraşlama

Sakalınızın üst kısmı için, sakalınızın üst kısmınından çene çizginizin köşesine doğru uzunlamasına bastırarak tıraşlayın.

Boyun ve çene hizasını tıraşlama

Çene hizanızı ve boynunuzu tıraş ederken, yanma hissinden ve kıl dönmelerinden kotunmak için boynunuzun aşağısından yukarı doğru tıraş bıçağını çekin (kıllarla beraber)

Daha yakın tıraş

Daha yakın tıraş için boşteki elinizi temizlemek istediğiniz bölgeyi germek için şekildeki gibi kullanın.

Üst dudağı tıraşlama

Üst dudağı tıraşlamak için, dudaklarınızı gererek bıçağın daha rahat kaymasını sağlayın ve yukarıdan aşağıya doğru tıraş edin.

Bıçağı Durulama

Her bir hattı tıraş ederken aralarda tıraş bıçağınızı durulayarak bıçakların arasının kılla dolmasını engelleyin.

Dokunuşlar

Sıcak suyla tıraş kremini duruladıktan sonra ıskaladığınız kılları tespit edin.

Bu alanları temizlemek için bıçağınızı ıslatın.

Ovma

Tıraştan sonra, alkol bazlı after-shave ler yerine bir tonik kullanın (tercihen vitaminli veya aloe vera lı). Alkol cildinizi kurutur ve ona zarar verir.

Toniği uyguladıktan sonra tıraşı tamamlamak için cildinizi ovun.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    bravvo hocam büyük hizmet tarikatımızdada işini gerçekten yapan iyi insanlarda çok fazla .Hocam espiri bir yana bu traşı duzgun yapmamktan dolayı kıl dönmesi olayı çok kötü bişi ben bir kere çenemde dönen kılı bir iğneyle çıkardım 1.5 cm olmuş ne ağrı çektiydim amma.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
Toplam Hit: 781 Toplam Mesaj: 2