Resmi Siluet Olarak 3D Çıktı Alma...
-
Instagram'da bir hesap var bir çok resmi siluete çevirip onları 3d baskı alıyor. Ben photoshop ile denedim ama o denli güzel yapamadım. Çizim gibi cevirip arka planı kaldırıp SVG ye çevirip basılabilir ama öncesinde net hatlarla çizime kolay bir şekilde nasıl çevirebilirim.
Hesap şu. https://instagram.com/the3dmakerlab?igshid=1d4l4gfqqh907
Hesap resmi
_PesimisT_ tarafından 12/May/20 21:55 tarihinde düzenlenmiştir
-
_PesimisT_ bunu yazdı
Instagram'da bir hesap var bir çok resmi siluete çevirip onları 3d baskı alıyor. Ben photoshop ile denedim ama o denli güzel yapamadım. Çizim gibi cevirip arka planı kaldırıp SVG ye çevirip basılabilir ama öncesinde net hatlarla çizime kolay bir şekilde nasıl çevirebilirim.
Hesap şu. https://instagram.com/the3dmakerlab?igshid=1d4l4gfqqh907
Hesap resmi

bunu yapan bir filtre var (bg beyaz onları sen seçip siliyosun) ama hangi filtre şimdi hatırlayamıyorum sattığımız mac de yüklü ps de vardı bu filtre...
-
Guzel fikir, guzel dusunulmus. Stencil olarak arattirip photoshop tarzi uygulamalarla nasil bu hale getirilebilir bulabilsin. Sonrasi yazdirma isi, her fotografta guzel sonuc vermeyebilir, senin biraz elle minciklaman gerekebilir. Vakti zamaninda birkac duvara imzami atmistim. :)
-
Stencil diye değilde "picture to drawing" diye aratmıştım. Şimdi baktım aynı şeyler çıkıyor ama dediğin gibi resmin üzerinde uğraşmak gerek sanırım. Tam yapamadım...
-
Adobe illustratorda yapıyorlardır muhtemelen
-
Aynısını cnc makinada yapıyorduk Woodenwo Ahşap Telefon kılıfları üretiyorduk.
Fotoğraf kaliteli olmazsa çok zorluklar çekilebiliyor. Ama genel hatlarıyla söyleyeyim 3 aşamadan geçiyor,
Photoshopta siyah beyaz çevriliyor ardından stamp filtresini uyguluyorduk. (tabi yüz hatlarını oturtmak net görüntü alabilmek her zaman kolay olmuyor, ışık değerleri gölgeleri vs bi ton oynama yaptığımız oluyordu)
Daha sonra illustratorde photshopta hazırladığımız görseli vektörele çeviriyorduk.
Son aşama cnc makinesinin programında kazımaya veriyorduk. Bu makinadada 3d makinasının programın uygun kaydedip baskıya vermek gerekiyor.
-
Cevaplarınız için teşekkürler.