Resmin Arkaplanını Transparan Yapmak
-
arkadaşlar merhaba
web sitesi yaparken bazı resimlerin arka planını yok ediyorum arka fonla aynı renk olsun die kenarlar
bunun için basit bir program indirdim photofiltre die
logo gibi hatları belli olan resimlerde sıkıntı yok ama bir ürün resmi var elimizde dielim
bunu transparan yapınca kenarlarda çapak kalıyor, tırtık tırtık oluyor
photoshop hiç kullanmadım ağır gelir bana
bunu başka basit bir programla halletme imkanımız var mıdır?
yada bunlar olmaz illa ps olacak derseniz çalışan bir link ile dediğim özelliğin adını belirtirmisiniz
iyi günler herkese
örnek resim
DestinatioN tarafından 16/Şub/16 12:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Fotograf acilmadi hocam,ps de yapabilirsin gibi geliyo,akilli secim araciyla urunu sececeksin feather degerini 1 veya 2 girersin kenarlar yumusak puruzsuz olur
-
ps haricinde kullanmadım ama gimp programını indirirsen yapabilir diye düşünüyorum.
google a gimp transparan yapma yazarsan videolar çıkıyor.
-
titiz çalışıcam diyorsan path tool ile yapabilirsin. üzerine smooth filan yapılması gerek.
-
GIF yerine PNG kullanmalısın.
İkincisi PS dışında profesyonel başka da zıkkım yok. GIMP vs. hamallık.
Eklentiler olarak Topaz Labs'in ve OnOne'ın çok güzel eklentileri var. Warezde bulabilirsin.
Topaz: Remask:
https://www.topazlabs.com/remask -
Hocam photoshop'ta seçim aracını kullanırken yukarıda tolerance bölümü var, onu deneme yanılma ile uygun keskinliğe/bulanıklığa getirerek daha düzgün seçimler yapabilirsin. Bunun direk tek tıkla halledeni yok diye biliyorum. Biraz uğraşmak lazım. Ama arka planı düz renk olan yerlerde seçim diğerlerine göre daha basit.
-
Surekli yapman gereken birsey ise ps de ogrenmeni tavsiye ederim ama yok basit bisey olsun diosan paint.net i bi incele belki faydali olur
-
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler yeni girdim nete
hepsini yarın deneyeceğim teşekkürler
bu arada deadpool dan geliyorum film on numara lan :D
-
adobe fireworks ile de kolayca halledebilirsin.
-
hocam buna ne var photoshopa gir select color range beyazı seç ok bas
2 deger gir hiçbişey kalmaz
-
arkadaşlar merhaba
hızlı seçim aracı ile seçim yapıp
seçimi yaptıktan sonra yeni bir transparan sayfa açıp
seçimi yaptığım resmi yapıştırıyorum
yeni transparan sayfaya mevzuyu kapatıyorum :D