Rfid Metal Yüzey Problemi
-
Merhabalar
13.56 mhz rfid okuyucum var ve 13.56 mhz nfc iso14443A ntag213 etiketlerim var normalde okuyor ama telefon arkasına yapıştırınca okumuyor veya metal bir yüzeye en ufak metalimsi bir şey görünce küsüyor okumuyor bu rfid işleriyle çalışanlar oldu mu nasıl çözebilirim
Eğer satın aldığınız bir yer varsa 125khz lik stickerlar önerebilirsiniz çözüm olacaksa onada dönebilirim okuyucumu 125 lik yaparım
Yapay zekaya sordum ferrit metal kullan diyor yurt dışında çok uyguna metalli kesecek çözümler var ama gümrük yasası çıktı
-

Misalen kapakta rfid sticker var kapağı kapattığımda içerdeki o nivea yazan yüzünden okumuyor o derece
-
okuyucun nedir usb okuyucumu
-
vukuat bunu yazdı
okuyucun nedir usb okuyucumu
evet bu
https://www.robotistan.com/1356mhz-usb-rfid-kart-etiket-okuyucu
-
Hocam farklı bir reader da denemeni tavsiye ederim. Daha önce endüstriyel rfid sistemlerinde hidglobal veya ACS rfid readerlar kullandım. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. , rfid (nfc) etiketin anteli metale temas etmediği sürece sorun olmuyor.
Şuan elimde Omnikey 5022 usb reader var, sorunsuz okuyor ve yazıyor.
Telefonun arkasına yapıştırma konusunda ise; telefonun içinde nfc okuyucu varsa, sürekli olarak nfc çipi aktif edip okumaya çalışacaktır. Farklı bir reader aynı anda okuyamaz. Denemek için telefonu komple kapat, etiketi yapıştır öyle usb reader ile okumayı dene.
Ek: Krem kutusunun üzerindeki nfc'yi telefon ile okumayı deneyebilirsin.
cukurova tarafından 16/Oca/26 01:33 tarihinde düzenlenmiştir -
cukurova bunu yazdı
Hocam farklı bir reader da denemeni tavsiye ederim. Daha önce endüstriyel rfid sistemlerinde hidglobal veya ACS rfid readerlar kullandım. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. , rfid (nfc) etiketin anteli metale temas etmediği sürece sorun olmuyor.
Şuan elimde Omnikey 5022 usb reader var, sorunsuz okuyor ve yazıyor.
Telefonun arkasına yapıştırma konusunda ise; telefonun içinde nfc okuyucu varsa, sürekli olarak nfc çipi aktif edip okumaya çalışacaktır. Farklı bir reader aynı anda okuyamaz. Denemek için telefonu komple kapat, etiketi yapıştır öyle usb reader ile okumayı dene.
Ek: Krem kutusunun üzerindeki nfc'yi telefon ile okumayı deneyebilirsin.
hocam aslında uygun fiyatlı bir çözüm olarak sunacaktım o yüzden büyük pahalı cihazlara giremiyorum