folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder RIS Servisini Kullanma İle Uzaktaki Bilgisayara Format Atma

RIS Servisini Kullanma İle Uzaktaki Bilgisayara Format Atma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek

arkadaşlar başlıktada bahsettiğim gibi uzun süredir bu konuyu araştırıyorum bilgisayarımda win 2000 server yüklü ama işletim sistemi baya eski diye ethernet kartını bulamadı haliyle bende yapmak istediklerimi yapamıyorum.sorum şu bu metodla format atan varmı

win 2008 server ile yapan varmı.veya 2008 server ile bu metod uygulanabilirmi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ethernet kartını tanıtamaman ayrı bir sorun. RIS, windows deployment services olarak degistirildi.

format atılır mı bilmiyorum da, wds kurulumu icin sistemde active directory ve dhcp olması gerekiyor.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek

şu an 2000 server yüklü ve RIS diye geçiyor adı diğer protokollerde var onları yüklemek ve gereken ayarlar kolayda.ethernet kartını bulamadım.bu metodla format atılıyor bir çok kaynaktan okudum zaten rıs ın amacı bu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

"format" seklinde okuyunca ben yanlıs algıladım.

cünkü wds'de format dısında islemler de yapılıyor. istersen kur 2008'i dene ama dedigim gibi o altyapıların hazır halde olması gerek.

ethernet kartı da pxe özelligini desteklemeli.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek

2008 de bu olay için tüm servisler vardır heralde yani  DHCP, DNS, AD, RIS(veya yeni adıyla)

Toplam Hit: 1115 Toplam Mesaj: 5