folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Roaccutane Kullanan Var Mı ?

Roaccutane Kullanan Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

bir kaç konuda danışmak istiyorum.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

kullanmadım ama sor hocam. aralıklı olarak cevaplarım sorularını.

ama baştan belirteyim KULLANMA !

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    toglamyth
    toglamyth's avatar
    Erkek

hocam ben 6 ay boyunca kullandım(6aydan fazla kullandırtmazlar zaten). rahatsızlığım 6-7 yıl önce burnumdan olduğum bir ameliyat sonrası burnumun bazen sağında bazen solunda nadir olarak da yüzümdeki başka bir yerde çıbanlar çıkıyordu ama öyle böyle değil baş parmağın başı kadar bazen. neyse bu durum yaklaşık 4-5 aydabir nüksetmek üzere 5-6 yıl çıktı nereye gittiysem saçma sapan tedaviler verdiler şudur bundandır falan dediler nerdeyse normal bir sivilce gibi davrandılar. en son bu ilacı duydum risklerini falan da okudum ama yıllarca çektiğim çileden fazla olamazdı zaten, öyle bir çıbanki özellikle bayramlara yakın mutaka çıkıyordu bir çıktımı zaten 1.5 ay kolay kolay inmiyordu. neyse bu ilacı da en son gittiğim doktora ben söyledim, daha önce bir sürü şöyle tedavi oldu böyle yaptım yıllar geçti bir sonuç yok falan dedim de yazdırdım, yoksa mümkün değil öncesinde ilk tedavi vermezler. Zaten ilaçla ilgili bir belge veriyor okumanı imzalamanı istiyor bazen ertesigüne atabilir kan tahlili imza vs diye zmanını ona göre ayarla kendini.

ilacın prospektüsü padişah fermanı kadar hatırladığım kadarıyla ve senin de netten az bir araştırmayla bulacağın kadarıyla diyim intihara meyil, bunalım kendine zarar verme vs diyordu ama ben o anlamda zerre kadar etkilenmedim doğrusu, inancımız ibateditimiz yerinde şükür :) ama yan etkilerinden biri dudak ve burun kuruluğu. dudak kuruluğu bende geç başladı yaklaık 4. ayında falan ancak böyle bayağı kurudu ama hiç acımıyodu yani kışın kuruyan dudak gibi değildi bazen zevkle dudağımı komple kalıp halinde zevk için soyuyodum sonra üstüne ne yersen ye yakma falan yapmıyor, bazı yerleri de kanamıştı soyulmaktana ama bir acısı yoktu sadece görüntü olarak bir etkisi olur. burun kuruluğu için ise bir merhem falan verir zaten ilk ay olmasa da sonraki kontrollerde verebilir, burunda da bazen kanama oluyor ama öyle akmalı falan değildi tabi mesela abdest aırkn burna su verdiğimde yanıyordu haliyle oradaki damarlar hassas olduğu için ama burun kısmı benim için dudaktan daha kötüydü diyebilirim. Bir de bu
    ilaç vücudun yağını çekiyor kurutuyor, benim cildim saçım vs. çok yağlı olduğu için ben bayağı memnundum, cildimi bayağı güzelleştirmişti yani.

Doktor sana her ay muayeneye gelmeni söyleyecek ki zaten mutlaka gitmelisin ve her seferinde kan tahlili vereceksin onun için fazla kalabalık ve pahalı olmayan bir hastahanede tedaviye başlamanı önerebilirm. (ben ankarada uzmanlar tıp merkezi diye bir yere gitmiştim uygundu.) ilk ay 20 mg ile başladım daha sonra 30'a çıktık bi ay 40 mg da kullandım ama sonraki ayki tahlilde doktor tekrar azalttı. Kan değerlerinin sürekli takibi önemli yoksa bayağı ciddi şeylere neden olabilir. Bir de doktor bu ilacın kullanımını kışa bırakmak isteyebilir (ki sen de öyle yap) çünkü cildin güneşe karşı çok hassas hale gelecek mükün olduğunca az güneşte kalman gerekecek bu ilacı kullandığın süre boyunca.(benim o açıdan da pek sıkıntım olmamıştı rahaça gezdim dolaştım). Saç döktüğü falan da söyleniyordu ama öyle bişey görmedim zaten saç dökmeyi engelleyici şampuan kullanıyordum o sürede.(dermoday)

Sonuç: Bahsettiğim rahatsızlığımdan eser kalmadı (en azından 1 yıldır birşey yok), önceye nisbeten cildim daha az yağlı ve düzgün hale geldi. benim yaşadığım gördüüğm duyduğum tecrübelerden şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Uyarı: Bu bahsettikelerim benim yaşadıklarımdır ve kendi biyolojik özelliklerimden kaynaklanıyor olabileceği için sen illa böyle olacakmış bi zararı yokmuş diye düşünme. sende işle tamamen ters de tepebilir veya daha iyi de olabilir sonuçta her insanda aynı ilacın etkisi farklı olabilir.

toglamyth tarafından 17/Tem/13 17:24 tarihinde düzenlenmiştir

www.64bitlabs.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ben kullandım eşdeğeri olan Aknetrent'i. 8 ay hemde (normalden büyük bir insan olduğum için).  Çok memnunum. Sivilcelerden iz kalmadı. Aslında kaldı teknik olarak ama iz kaldı. O da peeling yaptırmadığım için duruyor. Ele, yüze sürülen krem gibi şeylerden hep nefret ettiğim için peeling yapamıyorum. Gördüğüm tek kötü etkisi elde, yüzde, ağızda, dudakta kuruma yapması. Çok kuruyor dudaklar falan. Güzelim 1 metre saçlarım falan kurudu gitti bu ilaç yüzünden. Ama sivilcileri yok etti.

krypt tarafından 17/Tem/13 19:46 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Selam arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim. Roaccutane kullanırken içki içmek sıkıntılı bir durum yaratır mı? 

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AGirlHasNoName
    AGirlHasNoName's avatar
    Dişi
    Lazmania61 bunu yazdı

Selam arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim. Roaccutane kullanırken içki içmek sıkıntılı bir durum yaratır mı? 

İlaç zaten karaciğeri çok yoruyor, bir de üstüne içki çok zararlı. He uyum göstermeyip içen var mı var. Sana gelip de ben içki de içtim hiçbir şey olmadı diyen insana güvenip içme hocam. Kullandığın süre boyunca 6 ay hatta ilaç vücuttan hemen atılmadığı için 1 yıl diyelim, sabret. Şimdi bir şey olmaz ileride karaciğer yağlanması,siroz gelişince hem ilacı kullandığına hem alkole pişman olursun.

soran insanlara ne kesinlikle kullanmayın hayatınız kararır diyorum ne de kesin çözüm kullan diyorum. Beslenme, hayat düzeni anlamında gerçekten uyum sağlayabilecek iseniz kullanın diyorum.Bu çok önemli.

Toplam Hit: 835 Toplam Mesaj: 6