folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Robotik Üzerine Denemeler Ve Kafa Karışıklığı

Robotik Üzerine Denemeler Ve Kafa Karışıklığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

arkadaşlar merhaba bir robot kol üzerine çalışıyorum tamamladım fakat çok doğru çalıştığı söylenemez bende kararımı değiştirdim ve yeni bir tasarım arayışına girdim sonuç olarak bu planı buldum.

http://endtas.com/files/robot/projects/arms/robotarm/robotarm.pdf

plan hoşuma gitti parçaları kestim hazırladım bu kolu arduino ile çalıştırmayı düşünüyorum fakat bu tasarımı bulduğum yerde 18 pinli pıc kullanılarak bir devre yapılmış buda şeması 

http://endtas.com/files/robot/shop/ozchips/servo/circuit.gif

bu devreyi uğraşıp yapmaktansa acaba hazırını bulabilirmiyim butonlu şekilde tek tek parça alıp birleştirmek üşendirici açıkcası bu konuda bilgilerinize danışmak istedim. robotik konusuyla ufaktanda olsa ilgileniyorum ilgilenen müridleri de tanımak isterim sizlerinde sorusu varsa paylaşalım değerlenidrelim.

teşekür ederim.

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ADSIZ
    ADSIZ's avatar
    Erkek

Öyle bişeyi hazır bulamazsın, hem arduino ile çalıştıracakmışsın, o bağlantıların benzerini arduinoyla yapman lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Bende robotik ile ugrasiyorum hocam.daha yeniyim cizgi takip eden robot vs basit seylerle ugrasiyorum anlayacagin. Arduino ile dyranide ugrasiyordu gelir birazdan :W

Devre semasi linki bozuk sanirim hocam bir el ativer 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

hocam hazır almanı önermem.zaten bulamazsında büyük ihtimal.

5 tane servo motor kullanıcan yanlış saymadıysam.

bunların bazıları sınırlanması gerek.atıyorum 3. servo 20 ile 145 derece arasında sabitlemen lazım programsal olarak.

bunu aldığın hazır devrede yapman pek mümkün değil gibi.

bana kalırsa baskı devresi programını çartını curtunu herşeyi kendin yapman.

hazır programı ve devreyi sökmektense kendim yaparım nerde ne oldugunu ben bilirim.

edit:16 gün sonra finallerim biter o zaman yardımda edebilirim programlamasında vs.

iQsuz tarafından 31/Ara/13 11:07 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

hocam arduino atmel 8 bitlik işlemci kullanıyor. yani pic ile aynı sınıf. devre şemasını göremedim o yüzden karmaşıklığı halinde bir şey söyleyemem ama bir şeyler öğrenmek istiyorsan pic ile çalış.ya da şöyle söyleyeyim elektronik muhendisiysen pic i seç. bilgisayar muhendisiysen arduino.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

çizdim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

Bilgisayar muhendisligi hocam hayirlisiyla bitivek okul. Devreyi kendim yapayim oyleyse. Bu arada bir tavsiye www.robotistan.com duymussunuzdur malesef biraz pahali fakat destek ve kargolama hizli tavsiye ederim. Tum robot gonullusu muridlere fikirleri icin tesekkur ederim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

http://endtas.com/files/robot/shop/ozchips/servo/circuit.gif buda devre semasi yeni link

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 1102 Toplam Mesaj: 9