Robots.Txt Dosyasını Google İndexlemiyor?
-
selam arkadaşlar.geçen hafta bir tane sitem host sorunu yüzünden kapanmıştı 1-2 gündür google dan mesaj geliyordu googlebot sitenize ulaşamıyor vs diye neyse bugün sitemi host a kavuşturdum ama eski robots.txt yi bugun google webmaster tools da baktıgımda indexlemiyor 3 adet veriyor yeni bir kaç robots.txt yaptım yine aynı hatayı veriyor bu seferler 1 tane 2 tanesinde hata veriyor ben mi yanlış yapıyorum anlamadım site html bu arada ve hata kodlarından 1 tanesi şu şekilde:
# Tür Sorun Açıklama Sorun sayısı Örnek Satır Tespit edilme tarihi 1
HatalarGeçersiz URLBu geçerli bir URL değil. Lütfen düzeltin ve yeniden gönderin.3121 Mar 2013221 Mar 2013URL: Disallow:321 Mar 2013 -
bence robots.txt yi okumuş. disallow satırında sorun var gibi. dizin yada dosya adı belirtilmesi gerekmez mi ? o satırı kaldırıp dene bakalım
-
denedim o şekilde de hata verdiklerini sildim benim engellemem gereken birşey yok bütün dosyaları görebilsin google bot elinde kullanan varsa o şekilde bir robots.txt varsa paylaşabilirse buradan çok sevinirim. sitem html bu arada tekrar söyleyim :)
-
haha bi googleye robots create txt yazim hazır tool bakim dedim senin site çıktı ilk link
-
o çıkan site benim değil hocam robots.txt generator sitesi ama ne türlü denediysem denedim bir türlü indexletemedim siteyi :S
-
hayda bende hatadaki site sanıyorum hiçte siteye girip bakmadım. sen site adresini versene o zaman :) uykumuz gelmiş belli oldu
-
p.m ledim hocam