folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Robots.Txt Yi Atlatmanın Bir Yolu Varmı ?

Robots.Txt Yi Atlatmanın Bir Yolu Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şimdi sitelerde bulunan robots.txt deki engellemeler yüzünden örümceğim siteleri istediğim gibi indexleyemiyor.

Engellemeleri geçtim eğer bide crawn delay 1 felan koydularsa site zaten nerdeyse hiç indexlenmiyor.

Hadi örümcek engellenirse örümcek ismini değiştirerek atlatabiliyorsun ama bu robots daki engellemeleri atlatmanın bir yöntemi varmıdır ?

Bu örümceğin kodlanmasından mı kaynaklanınyor yani robots.txt yi tanıma diye bir olay yapılabilirmi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

o kontrolü örümcek yapmıyomu zaten? senin örümceğini kurcalarsan robots.txt yi sikine takmıycak şekilde düzenlersin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    lalada bunu yazdı

o kontrolü örümcek yapmıyomu zaten? senin örümceğini kurcalarsan robots.txt yi sikine takmıycak şekilde düzenlersin.

Sabahtan beri arıyorum bi kaç yerde yabancı kaynakta bulabildim bunun bir kriter olduğunu örümceğin yönlendirildiği portta ilk ziyaret dosyasının robots olarak ayarlandığı bir güvenlik kapısı gibi nce orayı incelemesi lazım vs.. vs.. gibi bilgiler vardı.

Bu sebepten bu kriteri bilen adam gibi bir kaynak arıyorum. Yada bilen birini..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

Sabahtan beri arıyorum bi kaç yerde yabancı kaynakta bulabildim bunun bir kriter olduğunu örümceğin yönlendirildiği portta ilk ziyaret dosyasının robots olarak ayarlandığı bir güvenlik kapısı gibi nce orayı incelemesi lazım vs.. vs.. gibi bilgiler vardı.

Hocam ne ile ne yapmaya çalışıyorsun hiç analmadım. Senin örümceğin ne? Yazılım mı? Hazır script mi ne? Adı ne şanı ne?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

yazılım içinde siteye ilk bağlandıı yerde muhakkak bir robots.txt arıyordu.

O arardığı yeri değiştirirsen yada ordan çekeceği içeriği boş a tanımlatırsan bu dertten kurtulursun.

iyi çalışmalar.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı
    lalada bunu yazdı

Hocam ne ile ne yapmaya çalışıyorsun hiç analmadım. Senin örümceğin ne? Yazılım mı? Hazır script mi ne? Adı ne şanı ne?

http://ara.isminiunuttum.com/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SnipeTR bunu yazdı

yazılım içinde siteye ilk bağlandıı yerde muhakkak bir robots.txt arıyordu.

O arardığı yeri değiştirirsen yada ordan çekeceği içeriği boş a tanımlatırsan bu dertten kurtulursun.

iyi çalışmalar.

Denedim fakat sanırım sadece bu örümcek kontrolünde değil. BUnun için ayrı bir prosedür daha var. Çünkü kontrol etmeden devam etmiyor. Onu bi inceleyeyim.

iLLuMiNaTi tarafından 25/Şub/13 11:35 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

eğer gitti siteye header bilgisi yolluyorsa, ve hostinglerde gelen header bilgisi yorumlama kısmında mecburi olarak

robots.txt ye göre siteyi gezdiyorsa yapman gereken şey, header da yollanan bilgini değiştirmek olacaktır.

Sanırım o iş baya bi uzayacak :)) 

Bırak hocam ya almasın robots txt deki engellenenleri.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SnipeTR bunu yazdı

eğer gitti siteye header bilgisi yolluyorsa, ve hostinglerde gelen header bilgisi yorumlama kısmında mecburi olarak

robots.txt ye göre siteyi gezdiyorsa yapman gereken şey, header da yollanan bilgini değiştirmek olacaktır.

Sanırım o iş baya bi uzayacak :)) 

Bırak hocam ya almasın robots txt deki engellenenleri.

Evet mantıklı geldi bunu biraz kurcuklayayım.

Hocam artık robots dakileri geçtim. Adam robots a bi crawn delay 1 ekliyo. istediğin haltı ye indexleyemiyorsun siteyi. sadece ana sayfayı alabiliyor. Sorun burda :|

Ve ne hikmetse çoğu büyük site ( aslında haklı olarak ama benim işime gelmiyor ) crawn delay ı en fazla 2 veriyor ki ortada kalıyorum mal gibi..

Neyse bi inceleyeyim. uğraşıcaz artık..

Toplam Hit: 887 Toplam Mesaj: 9