Robots.Txt"Den Url"Deki Şu İçeriği Nasıl Kaldırırım?
-
Arkadaşlar diyelim sitemin şöyle bir linki var
www.site.com/ballmer-kills.html
bir de bu linkdeki yazıyı print etmek için şuraya girmem gerekiyor
www.site.com/ballmer-kills&print=0
ama her iki linkin içeriği de aynı dolayısıyla google yinelenen başlık ve meta olarak görüyor her ikisini de,
ben bu printli linki nasıl google'ın indexlemesini engelleyebilirim?
robots.txt den böyle bişi yapabilir miyim?
-
www.site.com/ballmer-kills.html&print=0
yani kısaca google'ın, linkdeki şu bölümü indexlemesini istemiyorum &print=0
-
googlenin özelliklerinde öle bişe olması lazımdı google amcaya sor googlede çıkmasını istemediğim sayfalar falan diye.
-
-
Allow: /ballmer-kills.html
Disallow: /ballmer-kills.html&
robot.txt e bunları ekleyip dener misin?
url ler sabit değil ise
Allow: /*.html
Disallow: /*.html&
böyle yap. -
BilimAdami verdiğin linki okudum gerçekten çok yararlı oldu sanırım o link sayesinde sorumun cevabını buldum
h4ckinger belirttiğin şekilde oluyormuş sanırım, senin gösterdiğin şekilde sadece allowda html'nin sonuna $ koyup denemeyi düşünüyorum yani şöyle yapıcam sanırım.
User-agent: *
Allow: /*.html$
Disallow: /*.html&ya da sadece şunu yapıcam
Disallow: /*&
------------------------------------
google'ın yazısı da bu şekildeSoru işareti (?) içeren tüm URL'lere erişimi engellemek için (daha açık belirtmek gerekirse, alan adınızla başlayan ve ardından herhangi bir dize, bir soru işareti ve herhangi bir dize gelen URL'leri taramasını engellemek için):
User-agent: Googlebot
Disallow: /*?
ya daUser-agent: *
Allow: /*?$
Disallow: /*?Disallow: / *? yönergesi, ? içeren URL'lerin tümünü engeller (daha açık belirtmek gerekirse, alanınızla başlayan ve ardından herhangi bir dize, bir soru işareti ve herhangi bir dize gelen URL'lerin tümünü engeller).
Allow: /*?$ yönergesi, ? ile biten tüm URL'lere izin verir (daha açık belirtmek gerekirse, alanınızla başlayan ve ardından bir dize ve bir ? gelen ve ? işaretinden sonra hiç karakter içermeyen URL'lerin tümüne izin verir).
çok işime yaradı hepinize çok teşekkür ediyorum ve öpüyorum gece gece
-
aa ne demek =)