Rom Kurarken Boot.İmg Dosyasını Flashlemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

arkadaşlar htc desire s telefona orjinal romunu kuruyordum. Galiba bu boot.img dosyasını flashlemek gerekiyormuş. Bunu yapmadığım için de telefon devamlı recovery modda açılıyor.

Birkaç yere baktım bu flashleme olayını ama şöyle derli toplu bir şey bulamadım. Telefonun şu anda rootu revocery mod yüklemesi vs her şeyi halledilmiş durumda. Sadece bu boot.img dosyasını flashleme mevzusu kaldı onu nsasıl halledebilirim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

recovery açılıyor mu? örn. clockwork mod vs. artık ne yüklediysen. eğer öyleyse oradan yükleyeceksin. wp factory cache, dalvic format system vs. yaptıktan sonra tabii. sonra install from sd diyeceksin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
    angels_demos bunu yazdı

recovery açılıyor mu? örn. clockwork mod vs. artık ne yüklediysen. eğer öyleyse oradan yükleyeceksin. wp factory cache, dalvic format system vs. yaptıktan sonra tabii. sonra install from sd diyeceksin

recovery açılıyor hocam başka bir şey açılmıyor zaten. wipe factory reset ve wipe cache partition yaptıktan sonra choose from sd kart deyip romu kuruyorum başarıyla kuruldu diyor. kapatıp açıyorum tekrar recovery modda açılıyor. Geçen sene de böyle olmuştu rom dosyasının içinde boot.img diye bir dosya var onu flashlayınca sorun çözülmüştü. Şimdi hatırlayamıyorum o işlemi nasıl yaptığımı. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı
    angels_demos bunu yazdı

recovery açılıyor hocam başka bir şey açılmıyor zaten. wipe factory reset ve wipe cache partition yaptıktan sonra choose from sd kart deyip romu kuruyorum başarıyla kuruldu diyor. kapatıp açıyorum tekrar recovery modda açılıyor. Geçen sene de böyle olmuştu rom dosyasının içinde boot.img diye bir dosya var onu flashlayınca sorun çözülmüştü. Şimdi hatırlayamıyorum o işlemi nasıl yaptığımı. 

fastboot dosyasına ihtiyacın car. boot.img elindeyse xda daki başlıktan fastboot dosyasını indir, driverlar yüklüyse pc de indirdiğin fastboot klasörü içinde komut ekranı aç ( shift basılı tutup boşluğu sağ tıkladığında çıkar seçenek) fastboot boot boot.img veya fastboot flash boot boot.img gibi bir komut olması lazım bunu yazdıktan sonra stock boot dosyası gider. 

-telefonu fastboot modunda açman lazım

- boot.img fastboot klasörü içinde olması lazım

hadi kolay gelsin

Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    salihgs bunu yazdı
    angels_demos bunu yazdı

fastboot dosyasına ihtiyacın car. boot.img elindeyse xda daki başlıktan fastboot dosyasını indir, driverlar yüklüyse pc de indirdiğin fastboot klasörü içinde komut ekranı aç ( shift basılı tutup boşluğu sağ tıkladığında çıkar seçenek) fastboot boot boot.img veya fastboot flash boot boot.img gibi bir komut olması lazım bunu yazdıktan sonra stock boot dosyası gider. 

-telefonu fastboot modunda açman lazım

- boot.img fastboot klasörü içinde olması lazım

hadi kolay gelsin

boot.img romun olduğu zipin içinde var hocam. xda da bulamadım fastboot dosyasını. çöpe mi atsam telefonu bilemedim...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Şunu bi dener misin hocam? Fastboot modundayken dene bir de klasör içine kendi boot.img dosyanı yükle. (Benim kullandığım flasher, taratmadan kullanma hocam.)

http://www71.zippyshare.com/v/HA3sSP8W/file.html

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Şunu bi dener misin hocam? Fastboot modundayken dene bir de klasör içine kendi boot.img dosyanı yükle. (Benim kullandığım flasher, taratmadan kullanma hocam.)

http://www71.zippyshare.com/v/HA3sSP8W/file.html

ilgin için sağol hocam. Kendi boot.img dosyamı buraya atıp sonra ne yapacağım hocam oraları pek bilmiyorum işte =)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Telefon fastboot modunda kalsın tabi kablo da takılı olsun PC'ye. Sonra kendi boot.img dosyanı verdiğim klasörün içine at ve sonra Install Boot.img.bat isimli dosyayı çalıştır.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Telefon fastboot modunda kalsın tabi kablo da takılı olsun PC'ye. Sonra kendi boot.img dosyanı verdiğim klasörün içine at ve sonra Install Boot.img.bat isimli dosyayı çalıştır.

bu esnada kablo takılı ve telefon fastboot modunda hocam. bir değişiklik olmuyor

salihgs tarafından 29/Kas/15 22:06 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

bu esnada kablo takılı ve telefon fastboot modunda hocam. bir değişiklik olmuyor

muhtemelen usb sürücüleri kurulu değil hocam (waiting for device diyip öyle kalıyorsa)  "<telefon modeli> usb drivers" şeklinde aratıp bulup kurduktan sonra bilgisayarı aç kapa aynı komutu tekrar dene

om mani padme hum
Toplam Hit: 1350 Toplam Mesaj: 10
root flashlamak