Romanya Hakkında Bilgisi Olanlar -Erasmus İçin-
-
selam müridler benim kardeş başvuru yapmış başta pek sallamadım ama işlemleri bitmek üzere iş ciddiymiş. kendisi biraz alık olduğundan araştırma yapayım dedim zorluk çekmesin en azından biraz bişileri öğrensin bizim kafamızda rahat olsun kısmen. soruları önemli-önemsiz madde madde yazayım kim ne biliyorsa cevaplar zaten iyi kötü bişiler öğrenmiş olurum. kendisi Oradea üniversitesine gidecek ve aylık 300 euro vereceklermiş.
1 - genel olarak bizim ülkeden gidenlere tutumları nasıl ?
2 - yurt ücretleri çok yüksek midir ortalama nedir ?
3 - erasmus'ta yurt çıkma ihtimali yüzdelik olarak nedir ?
4 - diyelim ev tuttu çok fazla masraf çıkar mı orada yani türkiye'ye kıyasla nasıl olur ?
5 - kendisinin içki bar filan ayakları yoktur bu 300 euro üzerine ne kadar koyarsak ona yeter ? yani sürünmesin ama paşa gibi de takılmasın az zorluğu öğrensin. 300 euro 1325 leyi yapıyormuş (romen para birimi) belki fikir verir tabi yanlış siteye bakmadıysam hesap böyle.
6 - ulaşım olarak herhalde karayolu var istanbul'dan. rastgele uçak fiyatlarına baktım eylül için 550 lira filan. bu karayolu daha uygun olur sanırım ancak çok uzun sürüyor mu yada tercih etmesin şöyle şöyle diyen var mı ?
şimdilik bunlar yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler konu içerisinde yine fikir alışverişi yaparız zaten.
-
gidenler pek memnun değil
seyahat sağlık için beklerim :)
-
kesin olmasaydi gitmesin derdim, cunku hala schengen e kabul edilmedi bildigim kadariyla, belki oranin vatandaslari AB de oldugu icin sorun yok ama romanya vizesiyle schengen ulkelerine gidilmiyor. O yuzden ancak bosna herkes vs yerlere vizesiz gidebilir.. En buyuk dezavantaji bu
-
gececilere up olsun.
-
o okuldan bi hoca suan misafie olarak geldi bize :) okul 10 numara bi yerdir tamam bi polonya degil ama yine de ogrencilik yasayacagi bi yer olacaktir. Kara yolu ile yollama abi alttaki ulkeler pek tenha ne degil ne olur ne olmaz kiyin paraya gitsin ucakla 300 euro yetmez 100-200 de siz ateşlerseniz yurdu masrafi felan cikar
-
Biyoteknoloji bunu yazdı
o okuldan bi hoca suan misafie olarak geldi bize :) okul 10 numara bi yerdir tamam bi polonya degil ama yine de ogrencilik yasayacagi bi yer olacaktir. Kara yolu ile yollama abi alttaki ulkeler pek tenha ne degil ne olur ne olmaz kiyin paraya gitsin ucakla 300 euro yetmez 100-200 de siz ateşlerseniz yurdu masrafi felan cikar
100-200 derken euro mu ? 200 euro biz 300 okuldan 500 yapar. türk lirası hesabı 1300 mü ne yapıyor pederin emekli maaşı o kadar değil :F
-
Kreyzi bunu yazdıBiyoteknoloji bunu yazdı
100-200 derken euro mu ? 200 euro biz 300 okuldan 500 yapar. türk lirası hesabı 1300 mü ne yapıyor pederin emekli maaşı o kadar değil :F
Haci boyle seyler ayda yilda bi kere gelir o yuzden eger durumunuz musaitse kasmayin gitsin rahat rahat gezsin
-
Veyso namiye ulas i biliyor :))