Ruhsat Kayıp
-
Merhaba arkadaşlar.
Babamın vefatından sonra kullandığı aracı aldım fakat daha mal paylaşımı falan yapılmadı aracı ben kullanıyorum. Ruhsat babamın üzerine fakat ruhsat üvey annede. Yani kayıp diyebiliriz çünkü üvey anne kesinlikle aracın bende olmasını istemiyor. Ben şimdi kendi üzerime değilde yine babamın üzerine olan ruhsatı çıkartabilir miyim?
Not. Üvey anneyle uzlaşma söz konusu bile değil.
-
paradox bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar.
Babamın vefatından sonra kullandığı aracı aldım fakat daha mal paylaşımı falan yapılmadı aracı ben kullanıyorum. Ruhsat babamın üzerine fakat ruhsat üvey annede. Yani kayıp diyebiliriz çünkü üvey anne kesinlikle aracın bende olmasını istemiyor. Ben şimdi kendi üzerime değilde yine babamın üzerine olan ruhsatı çıkartabilir miyim?
babanı trafıge goturursen cıkartırsın . ek olarak vefatta zaten bıldırmen gerekıyor bunun ölü insan mal sahıbı olamaz. uvey annene gecer o arac.
-
hipokondriyak bunu yazdıparadox bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar.
babanı trafıge goturursen cıkartırsın . ek olarak vefatta zaten bıldırmen gerekıyor bunun ölü insan mal sahıbı olamaz. uvey annene gecer o arac.
Üvey anneye geçmez diye biliyorum.
2 koşul var...
Mevcut araba üvey anneden önce mi alındı sonramı alındı ?
Eğer önce alındıysa arabanın %25 i direk üvey annenin oluyor. (emin değilim öyle hatırlıyorum)
Eğer sonra Alındıysa %50 si üvey annenin oluyor ve gerisi paylaştırılıyor. (emin değilim öyle hatırlıyorum)
Ayrıca üvey anne gidip o aracı sizin imzanız olmadan kendi üzerine alamaz. Eğer araç polis tarafından durdurulursa bağlanır ve ruhsatın değiştirilmesi istenir.
Aynı şekilde sizde üvey annenin imzası olmadan ruhsatı kendi üzerinize alamazsınız. O yüzden üstad mecbur anlaşacaksınız.
Noter gidip veraset intikali çıkartmanız gerekiyor, orda bu arabanın üzerine hakkı olanlar çıkacaktır. Bla bla
Size daha iyi bilgiyi noter sağlam ise verir.
Yakında banada bir üvey anne geleceğinden araştırmıştım böle şeyler hatırlıyorum.
Erdem tarafından 05/Ağu/14 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Erdem bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdıparadox bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar.
Üvey anneye geçmez diye biliyorum.
2 koşul var...
Mevcut araba üvey anneden önce mi alındı sonramı alındı ?
Eğer önce alındıysa arabanın %25 i direk üvey annenin oluyor. (emin değilim öyle hatırlıyorum)
Eğer sonra Alındıysa %50 si üvey annenin oluyor ve gerisi paylaştırılıyor. (emin değilim öyle hatırlıyorum)
Ayrıca üvey anne gidip o aracı sizin imzanız olmadan kendi üzerine alamaz. Eğer araç polis tarafından durdurulursa bağlanır ve ruhsatın değiştirilmesi istenir.
Aynı şekilde sizde üvey annenin imzası olmadan ruhsatı kendi üzerinize alamazsınız. O yüzden üstad mecbur anlaşacaksınız.
Noter gidip veraset intikali çıkartmanız gerekiyor, orda bu arabanın üzerine hakkı olanlar çıkacaktır. Bla bla
Size daha iyi bilgiyi noter sağlam ise verir.
Yakında banada bir üvey anne geleceğinden araştırmıştım böle şeyler hatırlıyorum.
öz anne olduyse zaten ona gore mal paylasımı yapılmıs olması lazım, ondan sonra evlilikte üvey anne resmi nikahlı ıse standart hak sahıbı oluyor 1/4 pay alır mırastan . yok arabanın 3/5 ı benım olayı pek olmuyor. o dedıgın olay evlenmeden once ve bosanma durumlarında mal paylasımına gırıyordu sanırım
anneye kaldı dedıgım. kadınında hak sahıbı olması mıras bolusturulmeden arabayı vs alamayacagı ıdı. araç ne kadına ne de cocuklara kalmaz. tam olarak mırasın paylasılması gerekıyor.
payını tam hesaplamamadan bırsey demek zor. gıt bı avukata danıs .
sonuc. alamazsın arabayı .trafık gorursede baglar. babana ait ruhsat olsa bıle
-
konu acılmısken bende sorayım benımde ruhsat kayıp mtv yatırırken peder bi yerde mı dusurdu atmde mı bıraktı belli degil bunun ıcın ne yapmam gerek
-
Yeni ruhsat icin Ruhsat sahibi gerekiyor.