S-Video İle Laptop"U TV"Ye Baglama ( YARDIM )
-
Laptop'u plazmaya s-video kablosuyla scart adaptor aracılıgıyla tv' nin scart girişinden bagladm ..
Goruntude war fakat görüntü siyah beyaz , biraz elimle kabloyu bastırınca düzeliyordu renk ama sonra yine bozuluordu vs.. Kablo bozuktur diyerekten yenisiyle degiştirdim şimdi siyah beyaz yine bu sefer ne yaparsam yapayım düzelmiyor, internette bu tarz sorunla karsılasmıs baskalarınada rasladım.. NTSC - PAL B/G gibi yayın türlerini seçin diye tavsiye etmişler bazı forumlarda ama denedim yine olmuyor..
Sorun S-Video kablosundamıdır yoksa bir ayar yapmam mı gerekiyor? Bilgi sahibi biri cvplarsa sewinirim.. -
aynı sorun bende de vardı. siyah-beyaz pes 2009 oynuyorduk :D
-
hocam çözüm olarak söyle bir makale buldum , deneyenler oldugunu söylüyor.. scart adaptorun içini açıp 15. ve 20. pinleri köprü olarak birbirine baglamıs adam..
http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/how_to.php
15. 20. pinleri kısa devre lehimletme yaptırtcam yarın elektirikcide olrsa yazarm :)
-
plazmada direk svideo girişi yokmu skart adptor kullanmadan bağlasan yada svideo yu vga ya yada rgb ye çeviren adaptorler var
-
Ekran kartın nvidia ise onun sihirbazı var yardımcı olur... S kablo ile ben de sorunlar yaşamıştım.. Evet görüntü S/B oluyor nedenini bilemedim.. Ama kompozit çıkışla Pal b/g olarak güzel sinyal alıyordum.. Türkiye standardı pal B/g dir b ya da g seçebliirsin..
Ekran kartının s çıkışını s-kompozit dönüştürücüyle kompozite çevir ( tvnin komp. girişi varsa direk bağla)
şunu da dene
O adaptörlerde kompozit girişi de vardır. Bir de input output svici onu inputa getirmen gerekiyordu sanırım..
-
hocam scart adaptor olayını iptal ettim , tv de s video için kendi girişi warmıs ordan bagladm.. oldu sorun yok goruntu renkli..
tv sinde s video girşi olmayıp scart adaptoruyle sorun yasayanlar yukarda werdigim linkteki işlemi yapmaları gerekio..