folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder S-Video İle Laptop"U TV"Ye Baglama ( YARDIM )

S-Video İle Laptop"U TV"Ye Baglama ( YARDIM )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek
    Laptop'u plazmaya s-video kablosuyla scart adaptor aracılıgıyla tv' nin scart girişinden bagladm ..
    Goruntude war fakat görüntü siyah beyaz , biraz elimle kabloyu bastırınca  düzeliyordu renk ama sonra yine bozuluordu vs..  Kablo bozuktur diyerekten yenisiyle degiştirdim şimdi siyah beyaz yine bu sefer ne yaparsam yapayım düzelmiyor, internette bu tarz sorunla karsılasmıs baskalarınada rasladım.. NTSC - PAL B/G gibi yayın türlerini seçin diye tavsiye etmişler bazı forumlarda ama denedim yine olmuyor..
    Sorun S-Video kablosundamıdır yoksa bir ayar yapmam mı gerekiyor? Bilgi sahibi biri cvplarsa sewinirim..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    aynı sorun bende de vardı. siyah-beyaz pes 2009 oynuyorduk :D

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

hocam çözüm olarak söyle bir makale buldum , deneyenler oldugunu söylüyor.. scart adaptorun içini açıp 15. ve 20. pinleri köprü olarak birbirine baglamıs adam..

http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/how_to.php

15. 20. pinleri kısa devre lehimletme yaptırtcam yarın elektirikcide olrsa yazarm  :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek
    plazmada direk svideo girişi yokmu skart adptor kullanmadan bağlasan yada svideo yu vga ya yada rgb ye çeviren adaptorler var 
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ekran kartın nvidia ise onun sihirbazı var yardımcı olur... S kablo ile ben de sorunlar yaşamıştım.. Evet görüntü S/B oluyor nedenini bilemedim.. Ama kompozit çıkışla Pal b/g olarak güzel sinyal alıyordum.. Türkiye standardı pal B/g dir b ya da g seçebliirsin..

Ekran kartının s çıkışını  s-kompozit dönüştürücüyle kompozite çevir  ( tvnin komp. girişi varsa  direk bağla)

şunu da dene  

O adaptörlerde kompozit girişi de vardır. Bir de input output svici onu inputa getirmen gerekiyordu sanırım.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

hocam scart adaptor olayını iptal ettim , tv de s video için kendi girişi warmıs ordan bagladm.. oldu sorun yok goruntu renkli..

tv sinde s video girşi olmayıp scart adaptoruyle sorun yasayanlar yukarda werdigim linkteki işlemi yapmaları gerekio..

Toplam Hit: 3035 Toplam Mesaj: 6