Sabit Ücret Kargaşası Telekom Yukeniyor
-
Telefonda sabit ücret kargaşası
Türk Telekom, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesinde sabit ücretle ilgili dün sonuçlanan davanın gerekçeli kararında, ''duruşma sırasındaki karışıklık nedeniyle sehven'' hatalı karar verildiğinin belirtildiğini bildirdi.
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün basında yer alan haberlerde Türk Telekom'un sabit ücret uygulaması ile ilgili davanın tüketici lehine sonuçlandığının belirtildiği hatırlatılarak, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından hazırlanan ve ''davanın şirket aleyhine sonuçlandığının hata ile belirtildiğini'' bildiren gerekçeli kararın bugün şirkete ulaştığı kaydedildi.
Açıklamada, sabit ücret alınmasının 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Kanununa uygun olduğu, mahkeme tarafından davanın Türk Telekom aleyhine sonuçlandığının mahkemede meydana gelen karışıklık nedeniyle ve hata ile belirtildiği, şirketin sabit ücret almakta haklı olduğu ve Yargıtay'a başvuru yolunun açık olduğunun gerekçeli kararda açıklandığı belirtildi.
Hata sonucu verildiği mahkemesince de kabul edilen söz konusu kararla ilgili gerekli hukuki adımların şirket tarafından atılacağı bildirilen açıklamada, ''İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi, gerekçeli kararında neden sabit ücretin hukuka uygun olduğunu detaylarıyla açıklamıştır. Kararın hata ile ret şeklinde yazılmış olduğu, bu açıklamalardan da kolayca anlaşılabilir. Üstelik İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi, söz konusu davanın hemen ardından aynı gün görülen aynı hakem heyetince verilmiş aynı nitelikte sabit ücret nedeniyle açılmış benzer bir davada Türk Telekom lehine karar almıştır'' denildi.
Açıklamada, gerekçeli kararın şöyle olduğu kaydedildi:
''... 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Yasası ve taraflar arasında düzenlenen telefon abone sözleşmesine dayalı olarak, telefon abonesinden her ay sabit ücret alınması usul ve yasaya uygun Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 14 Ocak 2008 tarihli kararı, 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Yasası hükümlerine aykırı olduğundan, karara yönelik itirazın kabulüne Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 2008/1 sayılı 14 Ocak 2008 tarihli kararının iptaline karar vermek gerekir iken, duruşma sırasındaki karışıklık nedeniyle sehven davanın reddine şeklinde karar tefhim edildiği anda hatanın farkına varılmış ise de, hüküm sonucu duruşma tutanağına geçilerek okunduğundan duruşma tutanağı imzalanmamış olsa da tefhim edilen hüküm sonucundan geri dönmek mümkün olmamıştır.'' -
bırak ya hep bedava olsa ne yazar telekoma kafam girsin ..
-
Bende turktelekom adına aynı seylerı dusunuyorum ama su sabıtucret adı altında aldıkları ucret sırf mılletı soymak ıcın haksız yeredır..Hıcbır gereksınımı olmadan bu ucretı alıyorlar ve takır takır bızde oduyoruz bunu..Yanılıyormuyum?
-
geçen ay ilk kez 80 liranın altında bi adsl faturası geldi hemen kotamı kontrol ettim kotamı aşmamışım yani 29 lira ödiycektim ilk kez amma ne oldu dersiniz faturaya bi baktım 23 lira kullanım ücreti yok kdv yok ötv kullanım bedeli fatura yine 43 lira telekoma bütün mal varlığım feda olsun ... alabildiği kadarı girsin ..
-
Ya bu telkomun Allh bin belasını versin. Bize telfon faturası geldi geçen genelde cepten konuşmamıza rağmen 36 lira fatura geldi. Baktım nasıl hesaplanıyor diye. Eskiden 10 lira sabit ücret vardı yani 5 liralık konuşsan da 10 lira alınacak, 11 liralık konuşursan da 11 lira alırlardı. Son zamanlarda bi hile yapıyorlar.
Faturaya baktığımda sabit ücret(10.5 ytl) + görüşme ücreti(16.5 ytl) = 27 ytl
kdv(%18)+öiv(%15)= %33
27 * 0.33 = 9
Ödenmesi gereken 36 ytl
bu ne a.k.!!!
Babam bu tabloyu görünce kapatırım ben bu telfonu ceple konuşuyoruz zaten dedi de. Bu sefer de adsl hesabı da gidecekti. Vazgeçirdim :) Bu dava sonuçlanamazsa boş yere paralar gidecek. Paul amca paranın büyük çoğunluğunu telekom hizmetinden alıyor zaten. Adsl daha küçük bi paya sahip. Cem Yılmaz'ın reklam parasını bizdn çıkarıyor namussuz.
-
Telekom mnq 50 konuş 130 öde nerde bole iş
-
ne şimdi netice ne sabit ücret alacakmışmı almıcakmış mı anlamadım bizim burda telekoma dilekçe verenler var işe yararmı acep bizde versek...