Sadece Minik Bir Hikaye, Yeni Noktalanan, Üç Noktayla…
-
Bir akrabam vardı, tek başına kocaman bir evde yaşayan, kendini karanlığa, yalnızlığa hapsetmiş bir akrabam.
eski tiyatrocuydu, sahne makyajı yapar gibi boyardı yüzünü, gözlerinin etrafına simsiyah kalem çekerdi, onu hiç makyajsız görmemiştim. maddi sıkıntısı olmamasına rağmen evi daima soğuktu, üstündekiler de istisnasız yırtık, eski, yamalı giysilerdi.
sadece kedilere yer vardı dünyasında, bir de yolda karşılaşırsa bazı komşulara, uğrarsak evine, bize…
ailemin anne tarafı ve baba tarafı arasında çıkan gerginlik bizim ilişkilerimize de yansımıştı, o akrabayla 100 metre mesafeyle oturduğumuz halde evine uğramaz olmuştuk, o da bizim evden uzak durmaya başlamıştı.
seneler geçti böyle, ben büyüdüm, bu sırada onu sadece 3-4 defa gördüm aile toplantılarında.
sonra bir telefon, hastalanmış, “gidici” diyor karşıdaki ses. annemle hastaneye gittik ziyaretine. beni tanımıyor, duymuyordu bile. annem “kedileri merak etme” dediğinde sanki sihirli değnek değmiş gibi ilk defa tepki verdi, “çok teşekkür ederim” diyebildi yalnızca.ertesi gün de babama tek bir cümle fısıldadı sadece:
“hayat kayıp gidiyor…”bir hastanedeki acil servis odasında, sedyeden bozma bir yatağın üzerinde öldü bugün.
babamla konuştuk, “bizde aile geleneği, yalnız ölmek” diyerek buruk buruk gülümsedi.
daha önce de demişti ki, “bazen bütün gün tek konuştuğum insan bakkal oluyor, ‘birader şurdan 1 ekmek, 1 de 2001…’ bir de ara sıra köpeğe ‘oraya gitme, buraya gel’ demelerim.”yalnız yaşamak, yalnız ölmek…
ve can baba’nın dedikleri var ya, işte o insanın içini kavuruyor:yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla
yaşlanmak hoş değil, duvarlara baka baka
bir dost göz arayışıyla, saat tıkırtısıyla…
korkmam, geçinir gideriz biz mutlulukla.
ama;
“günün aydın, akşamın iyi olsun” diyen biri olmalı
bir telefon sesi çalmalı ara sıra da olsa kulağımda.Alıntı...
-
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------!ipne :D
-----------------------------İlk senin mesaj yazacağını biliyordum.
Kaynağı çok sevdiğim ipne bir arkadasımın blogudur :)