Sağ Gözü Kâbe'ye Sol Gözü Kaseye Bakan Yaşlılar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hereisnopeace
    hereisnopeace's avatar
    Erkek

Semtte akşam olunca nalbur,halıcı,kilimci,kasap,manav,bakkal,çakkal,çukkal taburesini alıp dükkanın önüne çıkar.Bizim semtin esnafları dakik adamlardır. cuma'yı, iftar'ı, bide liselilerin giriş-çıkış saatlerini hiç kaçırmazlar.Her akşam iş çıkışı bu müthiş manzarayla karşılaşıyorum.ak sakallı,badem bıyıklı,sırma saçlı,eli tesbihli adamlar namaz'da selam verir gibi önünden geçen liseli çıtırları önden ve arkadan güzelce süzerler.

Abaza ve Eziğim :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

=D

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

çok iyi anlatmışsın aga =)

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mercan
    mercan's avatar
    Erkek

sen bakmıyomusun.bunu ha sen yapmışsın ha o.

namaz kılmaz ezan okununca tv nin sesini kısar. iki olay arasında bi fark yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------

çok iyi anlatmışsın aga =)

bi romanın giriş cümlesi gibi anlatmış valla :)

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ya türk milletinin hatunlarında namazı kılıp sonra maallede toplanıp dedikodu yapma huyu war erkeklerde de namazı kıl başkalarına laf at huyu yani bu şarap içip üstüne namaz kılmaya benzio ama sorsan onların aileleri hep düzgündür ne de olsa laf attıkları kişilerin ailesi yok.!!!

dewdim dewrildim geldim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hereisnopeace
    hereisnopeace's avatar
    Erkek

şu an din kisvesi altında inanılan şey öyle vıcık bir hâle geldi ki...

yalan söylememek..

alkol kullanmamak...

zina yapmamak..

küfür etmemek..

bu gibi başlıca kurallara riayet eden kaç kişi var çevrenizde? aksine, küfür etmemek, mala vurmamak, iki kadeh içmemek bir eskiklikmiş gibi intiba yaratıyor toplumda...oruç tutmayana hor gözle bakan kişilerin günlük hayatta ağızlarından kaç kez küfür, yalan bilmem ne çıkıyor? bide bunların, her haltı yiyip müslümanlığına laf getirmeyen versiyonları vardır."o, allahla benim aramda" cümlesini ekseriyetle savunma mekanizması olarak kullanırlar.sadece bizim toplumumuza özgü bir durum değil.dünyanın her yerinde din, böyle vıcık bir hale gelmiştir...eskiden insanlar din'e uyarken şimdi din, insanların rahatlıkla uyabileceği bir şemale bürünmüştür.

Abaza ve Eziğim :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ya türk milletinin hatunlarında namazı kılıp sonra maallede toplanıp dedikodu yapma huyu war erkeklerde de namazı kıl başkalarına laf at huyu yani bu şarap içip üstüne namaz kılmaya benzio ama sorsan onların aileleri hep düzgündür ne de olsa laf attıkları kişilerin ailesi yok.!!!

haklısın tatlım...

Toplam Hit: 1310 Toplam Mesaj: 8