Sağlık..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Parmak-Uyusmasi-Sebebi-Nedir-171466/

konudan esinlenerek yazıyorum. orda konu uzadı ve yazdıklarım hedef kitleye ulaşmaz diye yeni konu açtım.

sağlık konusunda çok değişik uygulamaların yaşandığı bi ülkede/dünyada yaşadığımız için bilgi paylaşımı da çok önem taşıyor. yukarıdaki konuda konuyu açan arkadaşa uzmanlık dalları içeren bölümler önermiştim. peki neden aile hekimliği önermedim de uzmanlık dalları dedim? özellikle bunun üzerinde durmak için açtım bu konuyu. basit bi örnek, ne demek istediğimi anlatıcaktır;

diabet tip 2 hastasıyım. doktorum bi özel hastanede ve genellikle ona giderim. geçenlerde aile hekimliği merkezine gittim ve hba1c baktırmak istediğimi söyledim aile hekimime. zaten biliyor şekerli olduğumu :) kendisi 30 yıllık ve bi sürü ödülü falan olan bi hekimdir. neyse verdim kanı, sonuçlar çıktı baktık benim a1c 2 küsür. aile hekimim dedi ki "oo süper. amma kontrol altında tutuyosun şekerini bravo..." aklıma yatmadı. bi şeker hastasında o değer olmaz diye düşündüm. kendi abim de pratisyen hekimdir ve bence canavar gibi bi hekimdir. onu arayıp durumu anlattım. hemoglobinin şekeri bağlayamaması gibi bi durumdan dolayı bu kadar düşük sonuç alınabileceğini söyledi bişeyler daha saydı. iyice işkillendim ve sonuçta benim endokrincinin yolunu tuttum. orda da bakıldı a1c ve sonuç 6.74.. işte olması gereken sonuç dedim kendimce. aile hekimliğinin devlet hastanesine gönderdiği numune kanda yanlış değer çıkmış, ama bu yanlışlıktan öte, doktorun değerlendirmesi epeyce yanlış. 2 küsürlük sonucu anlattım endokrinciye, benim kanda bi tahlil daha yapıldı, sonuç yine aynı.. bana dediği şuydu; "olur mu murat. yaşam ve doğa kabul etmez bu değeri :)))

aile hekimlerine güvensizlik yaratmak amacında değilim ama, artık devlet desteğinin sağlık sektöründeki etkisini, yani özel hastanelere gidip 12 liraya muayene olmanın rahatlığını düşününce, diyorum ki her işi uzmanı görsün arkadaş...

meteliğe kurşun sıkan arkadaşlara saygısızlık etmek istemem burda. lütfen yanlış anlaşılma olmasın..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

hocam geçmiş olsun..

bence burada laboratuvarında hatası var  neden dersen bakılan testin basal değeri beklenenden çok duşukse ilk önce bu test tekrar çalışılır eğer yine düşük çıkarsa ya tekrar kan istenir yada hasta doktoru aranıp böyle boyle bir sonuç çıktı napalım diye.çunku vereceği sonuç laboratuvarı bağlar ileride bunlarla ilgili dava bile açılabilir.bence burada laboratuvara bakan kişinin dikkatsizliği veya  bilgisizliğinden kaynaklanıyordur..

ayrıca normalde bir sonuç çıktığı zaman onun yan tarafında normal değer aralığı  yazar aile hekimi  onada dikkat etmemiş...  ama iki doktorda sonuç olarak aynı şeyleri söylemiş  :)

bu özel işine gelince ben pek katılmıyorum.aslında devlet hastanelerindede çok kaliteli doktorlar var fakat çok yoğun...özeldede söyle birşey var ota boka gereğinden fazla  tetkik isteniyor...

şuna katılıyorum uzmana gitmek eniyisi..

Toplam Hit: 452 Toplam Mesaj: 2