Sağlık Sigortası İle Alakalı Bir Kaç Sorum?
-
Bu zorunlu olan sigortayı yaklaşık oalrak bir yıldır filan yatırmıyorum. orada birikti borç.
şimdi isteğe bağlı sigorta yaptırsam sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyormuyum?
ve geçmişe dönük ödeme yapmam gerekiyormu?
-
hayır tamamlayıcı sağlık sigortaları mevcut sigortanız üzerinden çıkan prim farklarını karşılamaktadır.
örneğin doğum. özel hastahanede çıkan 1000 tl lik örnek parayı karşılar.
ameliyatta çıkan örneğin 4000 tl farkı karşılar.
tedavide çıkan örneğin 10000 tl farkı karşılar.
yoksa direk sigorta tek başına bir işlem yapmaz.
o bir tek ülkemizde ki yabancılar için geçerli.
onlarda %40 ını kendi ceplerinden kalanı şirketten ödetiyorlar.
-
Freak bunu yazdı
hayır tamamlayıcı sağlık sigortaları mevcut sigortanız üzerinden çıkan prim farklarını karşılamaktadır.
örneğin doğum. özel hastahanede çıkan 1000 tl lik örnek parayı karşılar.
ameliyatta çıkan örneğin 4000 tl farkı karşılar.
tedavide çıkan örneğin 10000 tl farkı karşılar.
yoksa direk sigorta tek başına bir işlem yapmaz.
o bir tek ülkemizde ki yabancılar için geçerli.
onlarda %40 ını kendi ceplerinden kalanı şirketten ödetiyorlar.
tam anlamadım şöyle sorayım.
benim şu an gss borcum var. sigortasızım.
isteğe bağlı sigorta primi ödediğimde bu geçmişe dönük olan prim borcunu ödememe gerek kalıyormu?
sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyormuyum
-
bağkur mu sgk mı ?
bağkur bütün borcunu silmen gerekli tedavi için
sgk da ise iş veren yükümlüdür.
gss borçları af ile temizleniyor onu tam bilmiyorum.
-
sgk
şu an çalışmıyorum. çalışmadığım hali ile durum nedir?
-
patates bunu yazdı
Bu zorunlu olan sigortayı yaklaşık oalrak bir yıldır filan yatırmıyorum. orada birikti borç.
şimdi isteğe bağlı sigorta yaptırsam sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyormuyum?
Evet
Hayır
-
DJ_Alper bunu yazdıpatates bunu yazdı
Evet
Hayır
sağolasın abi.
senden bu konu hakkında bilgide alabilirm. sigorta yaptırıcam çünkü sanırım öyle gözüküyor
-
2 sene önce gittim gss ye sağlık primimi kendim yatırmak istediğimi söyledim, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için , ne devlet hastanesinden muayene olabiliyodum ne eczaneden ucuza ilaç alabiliyordum ( tabi sağlık primimi şuan kendim yatırıyorum ama ilaç farkı çıkıyo yinede yatırdığın sağlık primi tüm masrafları karşılamıyo % 20 sini kendin ödüyorsun yine ilaçların)
kaymakamlıktan gelir tespit yaptırtıyon ama ailende daha önce gelir tespit yaptıran biri varsa onunkiyle de işlem yapılabilir ozaman kaymakamlıkla felan uğraşmak zorunda kalmassın
vel hasıl ödüyorum 2 senedir kendi primi mi isteğe bağlı sigortalılar kapsamında ve bir sefer ameliyat oldum devlet hastanesinde ve çoğukez kontrol için muayeneye gittim hiç bir sıkıntı olmuyo sigortalı oluyon , dediğim gibi eczanede % 20 keserler ilaçlar için.
geçen sene primim aylık 50 idi 6 ay önce 65 oldu şimdi yeni yıl ile birlikte 71 lira ödüyorum
4 ay ödemediğin takdirde sigortan gözükmüyo 1 ay ödeyip 3 aya düşürdüğünde tekrar aktif oluyo felan
piiiranha9242 tarafından 12/Oca/17 16:32 tarihinde düzenlenmiştir