Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü / Bilen, Duyan, Okuyan?
-
Müritler,
Bilgi Üniversitesinde, Yetenek sınavı ile alan böyle bir bölüm var.
Yetenek sınavını geçince tam burslu, yarı burslu veya burssuz bölümü okumaya giriş yapılabiliyor.
Bir arkadaşım var bu bölüme giden ama henüz bölüme başlamadı. Hazırlıkta o yüzden ondan tam bi fikir alamıyorum.
Bilen duyan var mıdır bu bölümü? Okuyan ya da okuyup mezun olmuş insan tanıyan?
Mezun olunca bize tanıdıkları iş imkanları oldukça geniş ama tam olarak o iş imkanları içersinde ne rol oynadığımız da meçhul.
İnsan Bilgi'nin sitesinden okuyunca "oha baya iyimiş." diye biliyor ama dönüp bir ekşi sözlüğe göz gezdirince "hassiktir yaa" da diyebiliyor.
Hoş ekşi sözlükte bir sürü kompleksli sorunlu yazar olsa da insanın aklı kalıyor.
Var mı bu konuda benimle tecrübelerini ya da bilgilerini paylaşacak güzide bir mürit?
-
Hocam benim şahsi fikrim bu tip mesleklere kaymayın. Neden dersen mezun olunca sahne ve gösteri yöneticisi yapmazlar seni. ve ne mesleğe başlarsan o mesleği öğrendikçe onun yöneticisi olabilirsin.
Ayrıca bir başkasının o mesleği yapması çok kolay. Fakat örneğin bir eczacı, bir avukat, bir uçak mühendisi yada doktor olursan kimse gelip de senin mesleğini yapamaz. İşte o zaman o mesleği yıllarca okumanın bir karşılığı var.
Tabi benim fikrim sadece.
-
Hocam iyi hoş söylüyosun da o bölümlere girmek de kolay değil ki. :)
Liseyi bitirişimin 3. senesi bu yıl. Yani bu sene yeni bir bölüme gireceğim. 2 senedir felsefe okuyorum ve devam edemiycem felsefede.
Keşke söylediğin gibi doktor, avukat, eczacı olabilsek ama o puanları almak her babayiğitin harcı değil. Benim de o bölümlere girmek için her şeyi bırakıp tekrar sınavlara var gücümle hazırlanmam lazım. :/ Yaş oldu 21 hala bi halta sap olamadık. Arayış içindeyim ben de doğal olarak. Yatkın olduğum, devam edip bitirebileceğim bi bölüm arıyorum. E sanat dalları da en çok ilgili olduğum bölümler. Hani bi sinema tv, reklamcılık tarzı bölümlere giremezsem bu bölümü düşüneceğim. :| O yüzden merak ediyorum bilenin, duyanın, özellikle okuyup bitirenin şimdi ne durumda olduğunu. :/
Edit: " Neden dersen mezun olunca sahne ve gösteri yöneticisi yapmazlar seni. ve ne mesleğe başlarsan o mesleği öğrendikçe onun yöneticisi olabilirsin." bunu tam anlayamadım hocam ne demek istediğini.
nonick tarafından 27/Mar/13 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
mahzal bunu yazdı
Hocam iyi hoş söylüyosun da o bölümlere girmek de kolay değil ki. :)
Liseyi bitirişimin 3. senesi bu yıl. Yani bu sene yeni bir bölüme gireceğim. 2 senedir felsefe okuyorum ve devam edemiycem felsefede.
Keşke söylediğin gibi doktor, avukat, eczacı olabilsek ama o puanları almak her babayiğitin harcı değil. Benim de o bölümlere girmek için her şeyi bırakıp tekrar sınavlara var gücümle hazırlanmam lazım. :/ Yaş oldu 21 hala bi halta sap olamadık. Arayış içindeyim ben de doğal olarak. Yatkın olduğum, devam edip bitirebileceğim bi bölüm arıyorum. E sanat dalları da en çok ilgili olduğum bölümler. Hani bi sinema tv, reklamcılık tarzı bölümlere giremezsem bu bölümü düşüneceğim. :| O yüzden merak ediyorum bilenin, duyanın, özellikle okuyup bitirenin şimdi ne durumda olduğunu. :/
Edit: " Neden dersen mezun olunca sahne ve gösteri yöneticisi yapmazlar seni. ve ne mesleğe başlarsan o mesleği öğrendikçe onun yöneticisi olabilirsin." bunu tam anlayamadım hocam ne demek istediğini.
tecrübe kazandıkça kıdem kazanırsın, okumayla öğrenilcek bişi değil