folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şakayla Başlayan Teknolojiler



Şakayla Başlayan Teknolojiler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde teknolojiye yetişebilmek de her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Örneğin cep telefonlarının sadece son 10 yılına baktığımızda bile, teknolojinin nasıl akıl almaz bir şekilde insan hayatını baştan sona değiştirdiği daha rahatça anlaşılabilir.

    Ancak bu yazımızda teknoloji dünyasına çok farklı bir perspektiften bakacağız. Genel olarak şaka gibi başlayan, yani duyanların veya görenlerin başta şaka sandığı teknolojilerin nasıl gerçek hayata taşındığına şahit olacağız.

    İşte şaka sanılan, ancak gerçek hayata taşınmaktan da geri durmayan o teknolojiler...

    http://img697.imageshack.us/img697/5117/20090830155545.jpg

    Görünmezlik pelerini 

    On yıllardır fantezi roman yazarı olarak da bilinen J K Rowling, görünmezlik peleriniyle ilgili birçok yazı kaleme aldı. Ona göre görünmezlik pelerinini giyen kişi, kendini diğer gözlerden gizleyebilecekti. Gerçi Rowling'in bahsettiği bu ütopik teknoloji hala bir hayal olmanın ötesine taşınamasa da, bu yönde gerçekleştirilen bazı çalışmalar insanlık için umut verici türden.

    Fare haritası 

    Bir haber portalında yayınlanan bir haberde, Google Maps için özel bir mash-up'ın geliştirildiği ve bu özel haritanın New York'ta bulunan restoranların etrafında bulunan farelerin miktarı ve büyüklüğünü gösterdiği iddia edildi. İddia edildi diyoruz; zira haber 1 Nisan günü yayınlanmış ve okurlara 1 Nisan şakası yapılmıştı. Ancak bu yapılan bu şaka da gerçeğe dönüştü; zira New York için geliştirilen özel bir PDF haritasında farelerin şehir içerisinde yoğun bulunduğu bölgeler gösteriliyordu.

    8-bit kravat 

    DOS oyunlarından alışık olduğumuz 8-bit grafikleri kullanan Think Geek, 1 Nisan vesilesiyle 8-bit'lik kravatlarla okurlarının karşısına çıktı. Daha sonra şaka olduğu ortaya çıkan kravat ise özellikle bu kravatları fazlasıyla beğenen Nintendo fanatiklerinin Think Geek üzerindeki yoğun baskısı neticesinde gerçeğe dönüştü ve 8-bit'lik kravatlar birbiri ardına boy göstermeye başladı.

    Islıkla kaybolan kumandanızı bulun 

    Yapılan şakalardan biri de kumandalarını sık sık kaybeden ve ararken dakikalarını harcayan TV seyircilerine yönelikti. İddiaya göre geliştirilen bir teknolojiyle ıslık çalarak kumandanın yeri belirlenebiliyordu. Ancak bu şaka da gerçek oldu ve PrankPlace.com adresinde satılığa çıkan bir ürün, uzaktan kumandaya yerleştirilen özel bir alıcı sayesinde ıslık çalarak kumandadaki alarmı çaldırabiliyorsunuz. Böylece kumandanızın olduğu yeri kolayca bulabiliyorsunuz.

    Daha fazla teknoloji hakkında bilgi almak için: http://www.chip.com.tr/galeri/sakayla-baslayan-teknolojiler_1206.html

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    eğlenceli güzel bir haber :)


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek

    bencede güzel :)


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dangerover
    dangerover's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    kumanda olayı iyiymiş :D ögrenci evinde hergün kumanda arıyoruz :S


    Bu aralar Pek net..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Bende ekliyim thinkgeek 1 nisan şakası olarak personal soundtrackli tshirt duyurmuştu ama o kadar çok talep geldiki sonunda yapmak zorunda kaldılar.


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1141 Toplam Mesaj: 5