Samba Server Yönetimi?
-
Benim samba server hakkında bir maruzatım olacaktı.Bizim evde 2 bilgisayar var.Birinde xp kurulu birinde ubuntu 10.04.Bunları birbirine nasıl bağlayacağımı araştırırken samba server a denk geldim.Samba serveri ve yönetim araçlarını kurdum ancak pek bu konuda bilgim olmadığından mal gibi kaldım :) Bu ağ ayarlarının nasıl olacağını söyleyebilecek birisi var mı?
-
Ubuntuda hiç samba kullanmadım ve malesef şu anda erişimimde bir linux yok ama sana aklımda kaldıgı kadarını anlatim.Öncelikle Ubunun bir yerinde mutlaka samba yönetim paneli vardır ordan sambanın Windows xp ile aynı workgroup'a üye olduguna emin ol.ondan sonra paylaşmak istedigin dosyaya sag tıkla orda share yada paylaş olucak ordan sambayı sec.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Ubuntuda hiç samba kullanmadım ve malesef şu anda erişimimde bir linux yok ama sana aklımda kaldıgı kadarını anlatim.Öncelikle Ubunun bir yerinde mutlaka samba yönetim paneli vardır ordan sambanın Windows xp ile aynı workgroup'a üye olduguna emin ol.ondan sonra paylaşmak istedigin dosyaya sag tıkla orda share yada paylaş olucak ordan sambayı sec.
-----------------------------sadece ekleme. iş yerinde uzun bi sure kullandık. ubuntuda zaten control panelli geliyor. direk olarak smb:192.168.x.x yazıp yada agdan direk cekebiliyosun. workgroup olmasada onu ayrı bi dal halinde gosteriyor.
-
Helyum bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
-----------------------------sadece ekleme. iş yerinde uzun bi sure kullandık. ubuntuda zaten control panelli geliyor. direk olarak smb:192.168.x.x yazıp yada agdan direk cekebiliyosun. workgroup olmasada onu ayrı bi dal halinde gosteriyor.
-----------------------------hocam bende G-Admin diye bi araç var ama biraz fazla karışık
-
@Helyum dedigin dogru atlamışım onu
-
up
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------@Helyum dedigin dogru atlamışım onu
hatta ilk basta karısık gelmişti :D sonradan farkettim. onun bide config dosyası olması lazım. su elimdeki işlerimi bitirirsem daha detaylı acıklarım. bu arada uplamıs arkadas ama noldu hallettinmi hacı? -
Helyum bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
hatta ilk basta karısık gelmişti :D sonradan farkettim. onun bide config dosyası olması lazım. su elimdeki işlerimi bitirirsem daha detaylı acıklarım. bu arada uplamıs arkadas ama noldu hallettinmi hacı?
-----------------------------yok hocam halledemedim.G-Admin diye bi yönetim programı var ama bana çok karışık geldi.Mal gibi bakıyorum hala bi cacık çıkmadı :|
-
Stargazer bunu yazdı:
-----------------------------Helyum bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
hatta ilk basta karısık gelmişti :D sonradan farkettim. onun bide config dosyası olması lazım. su elimdeki işlerimi bitirirsem daha detaylı acıklarım. bu arada uplamıs arkadas ama noldu hallettinmi hacı?
-----------------------------yok hocam halledemedim.G-Admin diye bi yönetim programı var ama bana çok karışık geldi.Mal gibi bakıyorum hala bi cacık çıkmadı :|
http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2008/04/28/samba-kurulumu.aspx simdilik suna bi bak :W aksam mutlaka geri donecegim :D -
Helyum bunu yazdı:
Stargazer bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
sandman bunu yazdı:
http://www.cozumpark.com/blogs/linux_unix/archive/2008/04/28/samba-kurulumu.aspx simdilik suna bi bak :W aksam mutlaka geri donecegim :D
-----------------------------sağol hocam olmazsa bide akşam deneriz :)