folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Samsung 1 TB HDD NTFC'den RAW Formatına Dönüştü,

Samsung 1 TB HDD NTFC'den RAW Formatına Dönüştü,

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RocknFun
    RocknFun's avatar
    Erkek

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım SAMSUNG 1 TB  103UJJ Modelindeki Harici Hard Disk  RAW formatına dönüştü.Ve denemediğim metod kalmadı.Yaklaşık 650 Gb'lik veri var içerisinde ve kurtarmam gerekiyor.Hard Disk çalışıyor ancak 32 Mb Gösteriyor ve 32 mb'ta da kurtarma programlarıyla ulaşılabiliyor sadece.
    Everest Ultimate Editionda 930 Gb olduğu yani harici hard diskin kapasitesi gözüküyor oysa.Denediğim metodlar :

-Harici Hard Diski söküp SATA olarak bağladım Windows 7 'de.Biçimlendir diyor sürekli ve ne biçimlendiriliyor ne de açılıyor.

-CHKDSK denedim NTFC yi RAW a çevirmek için ancak işe yaramadı hata verdi

-Get Data Back,Data Doctor Recovery,EasyRecovery Professional,EaseUS Data Recovery,Partition Manager gibi programları kullandım ancak işe yaramadı

-Kalktım Pardus lu makine de denedim göarüyor ancak unable tarzından bir hatayla içine giremiyorum.

Hard Disk çalışıyor ne kafa atması ne bir sorunu yok sağlam ama içindekilere ulaşamıyorum işte..Şimdi

Acaba 103UJJ modelinde çıkma bir kontrol kartı bulup değiştirsem sorun çözülür mü ?

Master Bios kodlama diye bir şey varmıdır

Velhasıl nasıl ulaşabilirim RAW olan 1 TB 103UJJ 32 Mb ön belleğe sahip Samsung marka 3.5 inçlik harici hard diskteki verilere

Teşekkürler ederim ilginiz için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RocknFun
    RocknFun's avatar
    Erkek

Bir önerisi ya da daha önce başına gelen yokmudur ? Sapasağlam harddiskten verilerinize ulaşamamak çok kötü bir duygu :/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

sağ alt taraftan donanım aygıtı kaldır demeden fişi çektin mi hocam yada elektrikler mi gitti ondan raw formatına dönüşmüştür.. neyse "Get Data Back,Data Doctor Recovery,EasyRecovery Professional,EaseUS Data Recovery,Partition Manager gibi programları kullandım ancak işe yaramadı" burdaki demek istediğin raw formatını ntfs'ye mi çevirmedi demek istiyorsun üstad get data back dosyaları kurtarır genelde ama hiç dosya çıkmadı mı?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Partition Table bozulmuştur.

Partition Table Doctor genelde halleder bu gibi durumları

olmadı Acronis Disc Director Suite e de bi bakmak lazım

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RocknFun
    RocknFun's avatar
    Erkek
    Evet Raw formatını NFTC ye bir türlü çeviremedim..Partition Programı kullandım ancak işe yaramadı yeni bölüm oluşturdum ama 32 mb ın içinden yani..Oysa bilgilerde 960 GB falan yazıyor ama sector sayısı çok az yani..MFT denmidir nedir nasıl düzeltebilirim.Kontrol kartını bulup değiştirsem düzelir mi ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bryce
    Bryce's avatar
    Erkek

tak linux a görürsün herşeyi ordan alırsın benimde başıma gelmişti usb den çalışan bir işletim sistemi vardı onlada yapabilrsin adını şuan hatırlamıyorum bilen varsa isim vericektir. muhtemelen pardus da görür.

RESPECT !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Şu aralar ubuntu kullanmıyorum hardiskleri birleştirirken benimde başıma gelmişti ne tesadüf bilgisayarda sadece ubuntu açılmıştı ordan düzelttim o başıma gelen mevzuyu 2009 du sanırım linux ta düzeltirsin.windows da göremediğini linuxta görüp kontrol ediyorsun.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EASEUS RAW recovery denen bi pro vardi. diskinde ne var ne yok olduğu gibi bulur tertemiz hiç bir veri kaybı olmadan.Yalnız dosya veya diskin boyutuna göre 8-10-15 saat sürer .ama sonunda olumlu sonuç alırsın.Tabi bu program hakkında gerekli dmküman bulmadan okumadan kullanma yoksa bütün verileri  rezil edersin. Ben 40 gb veri almıştım bununla.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

linux sürümlerinden birini indir disk yöneticisinden kurtarma ihtimalin yüksek.. başıma çok geldi bir çok defa da başarılı oldum hocu.

edit : pm geliyorum.

Toplam Hit: 3270 Toplam Mesaj: 9