folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Samsung G2 640 Gb Harici Disk Hız Sorunu

Samsung G2 640 Gb Harici Disk Hız Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 640 gb harici disk var. Cihaza bir dosya kopyalamaya başlarken örneğin 100 mb ile başlıyor hızı düşüyor 60mb 40mb 30mb  20mb 10mb 5 mb ve tıkanıyor sonra tekrar hızlanıyor ama en fazla 5 mb filan.

Bazende dosya attığında içine öylece kalıyor hiç ilerlemiyor. Hdd format attım düzelmedi hd tune ile sabah görüyordu şimdi görmüyor. Bilgisayarım simgesi altında harici diski görüyorum içine yine dosya atabiliyorum. fat 32 yaptım ntfs yaptım düzelmedi. Ne yapabiliriz ?

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bozuk küme oluşmuş olabilir. Bozuk sektör testi yap. S.M.A.R.T. Bilgileriyle beraber burada paylaş. Testi yavaş modda yap ki gerçekçi sonuç alalım.

Kablodada sıkıntı olabilir. Devredede olabilir. En sağlıklı testi HDD'i kutudan çıkarı sata portundan bilgisayarlara bağlayarak yapabilirsin. Ama sen öncelikle kutuyu mutuyu açmadan testi yap SMART bilgileriyle birlikte burada paylaş.

DrKill tarafından 13/Eki/14 07:35 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam samsung harici hddlerde bi sorun var çözemedim bende. Sattığımız 10 ürünün 6 tanesini wd ile değiştirdik. Garantiye gönderipte yenisini gönderdikleri ürünlerden de aynı şekilde sorunlu cihaz çıktı. Ne boktan firma anlamadım gitti :S

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Bozuk küme oluşmuş olabilir. Bozuk sektör testi yap. S.M.A.R.T. Bilgileriyle beraber burada paylaş. Testi yavaş modda yap ki gerçekçi sonuç alalım.

Kablodada sıkıntı olabilir. Devredede olabilir. En sağlıklı testi HDD'i kutudan çıkarı sata portundan bilgisayarlara bağlayarak yapabilirsin. Ama sen öncelikle kutuyu mutuyu açmadan testi yap SMART bilgileriyle birlikte burada paylaş.

hocam kutuyu açamam açsamda  sata olarak takılmıyormuş bu harddiskin çıkışını direk usb olarak yapmışlar donanımhaberde bir eleman sata olarak bağlayıp bakıyım diye açmış işe yaramamış.  hangi programla yapıyım ?  hd tune ile bozuk söktüür yaptım yavaş olarak  2 tane sektör hatası verdi ondan sonra hiç ilerlemedi  şimdi bir daha yaptım böyle çıkıyor pof 

a

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam o hdd mefta olmuş muhtemelen. İçindeki hdd sata destekli değilse zaten yapılacak pek birşey yok. Garantisi varsa yolla yoksa hiren's boot cd ile hdd programları var belki bozuk kümeli alanları ayyırıp kullanılmamasını sağlayabilirsin. Ama sonuca göre hdd komple ölmüş gibi bir işe yaracağını sanmam.

Bana kalırsa sök içini en fazla motorunu kullanırsın.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Hocam o hdd mefta olmuş muhtemelen. İçindeki hdd sata destekli değilse zaten yapılacak pek birşey yok. Garantisi varsa yolla yoksa hiren's boot cd ile hdd programları var belki bozuk kümeli alanları ayyırıp kullanılmamasını sağlayabilirsin. Ama sonuca göre hdd komple ölmüş gibi bir işe yaracağını sanmam.

Bana kalırsa sök içini en fazla motorunu kullanırsın.

olacak gibi değil zaten  attım kenara duruyor  sabahtan beri uğraştım olmadı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

640 gb samsungun hdd vardı lanet olsun muhtemelen aynısı tavsiye üzerine aldırdığım arkadaşlardada sorun çıktı hep. Döngüsel artıklık denetimi diye hata veriyor sendeki gibi veri hız düşmesi oluyordu. En son kırılmaktan kurtulamadı. İçini açıp ps3 takayım dedim ondada tümleşik çıktı. O seri sanırım çöp herkeste sorun çıkıyor..

watervay tarafından 14/Eki/14 09:36 tarihinde düzenlenmiştir

Syntax error..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

640 gb samsungun hdd vardı lanet olsun muhtemelen aynısı tavsiye üzerine aldırdığım arkadaşlardada sorun çıktı hep. Döngüsel artıklık denetimi diye hata veriyor sendeki gibi veri hız düşmesi oluyordu. En son kırılmaktan kurtulamadı. İçini açıp ps3 takayım dedim ondada tümleşik çıktı. O seri sanırım çöp herkeste sorun çıkıyor..

aynen hocam açsakta bir faydası olmayacak adamlar usb bütünleşik yapmışlar sata olarak kullanamıyorsun. sarunlu bir hard diskmiş.  birde yeni ssd aldım oda samsung daha gelmedi gerçi içimden kötü senaryolar geçiyor:D 

Toplam Hit: 864 Toplam Mesaj: 8