folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Samsung Galaxy Serisi İçin Cyanogenmod 9 Ve Diğerleri

Samsung Galaxy Serisi İçin Cyanogenmod 9 Ve Diğerleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cyanogenmod ile ilgili görüşlerim aşağıdadır. Denedikçe yazacağım. Sizlerde paylaşın bişeyler =)

Android severlerin yabancı olmadığı cyanogenmod un 9.0 ( Android 4.0.3) sürümü bildiğiniz üzere mevcut. Ama stabil değil. Son çıkan beta 6 yı samsung gio ya kurdum. Birkaç eksik dışında neredeyse mükemmel diyebilirim.

İlk izlenimler:

Mod 9 beta 6 yı yükleyince kamera uygulaması olmasına rahmen kameranız çalışmıyor malesef... Kullanım hızınız ise hissedilir derecede artıyor. Telefon uçuyor resmen. Dokunmatik bile farklı hissediliyor. Çok zarif oluyor telefonunuz.

Özetle bu güne kadarki en iyi android rom u olmaya aday. Stabil olunca çok tercih edilecek. Stabili çıktığı gün indirin derim...

Cyanogenmod 7.2 ve 7.5 sürümlerini de deneme fırsatı buldum. 7.5 sorun çıkardı. Galaxy gio için tam uyumlu diyemem. Ama 7.2 tam uyumlu. Hız konusunda oldukça iyi durumda. Önemli sorunlar yok. RC3 e kadar denedim. Dikkat etmeniz gereken şey, bir rom kumadan önce google dosyalarının yedeğini almak. Hazır paketler var internette onları indirseniz de olur. Eğer bunu yapmazsanız google haritalar navigasyon gibi hizmetleri kullanamıyorsunuz.

Genel tavsiyelerim: Rom yüklemek için telefonu uygun biçimde rootlamak lazım. Unutmayın.

Cyanogenmod un rom kurulumları oldukça basittir. Basit yüklenmesi sizi aldatmasın rom lar mb olarak düşük ama yüksek performans ve görsellik sağlıyor. Doğal olarak kullanışlıdır. Bu sebeple tercih ettiğim rom dur.

Uygulamarın yedeklerini almayı unutmayın.

Rehberinizi ve kısa mesajlarınızı mutlaka hafıza kartına yedekleyin.

Daima stabil rom lar yükleyin.

[Cyanogenmod 7.2 nin rc4 ü varmış bi kontrol edeyim bakalım =) ]

-Cyanogenmod 9 bi an önce stabil olsada adam gibi kullansak.... Harika bişey...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu konuda yazacak çok şeyim var kalsın şimdilik

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Benimkisi hem çizik olsun,hem belki yazacaklarım olur.

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

rom işleri uğraşılmaya değer şeyler değil bence, çok vakit alıyor ve tehlikesi de cabası. en iyisi bakacaksın en stabil hangisi diyorlarsa kuracaksın kurtulacaksın. yok ics için sürüm çıkmış development filan stabil'e benziyormuş filan aldanmamak lazım.

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Bırcok kısıyede soyledım denıldıgı gıbı stabılıte saglamayan hıcbır romu kurupta aksıyon aramanın manası yok.

Dh'de benım telın sayfasında adamlar bas bas bagırıyor telefonun ebesı ... dıye hala nasıl yuklenır dıye sorup, yukleyıp sonrada su sorun oldu napıcam dıyen ınsanlar var :)

X5 ıcın ufak bır anlatım konusuda ben mı acsam

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

wasd aynı telefonu kullanıyoruz seninkide 5830i dime rom atarsan haber ver ben root ladım sıkıntı yok

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Mx0TBT bunu yazdı:
    -----------------------------

wasd aynı telefonu kullanıyoruz seninkide 5830i dime rom atarsan haber ver ben root ladım sıkıntı yok

-----------------------------

şimdi baktımda s5830la s5830i farklı telefonlarmış sanırım :S s5830 sanırım benimki...Geçen gün kies yüzünden delirişimden sonra 2.3.6 yüklemiştim işte orj. firmware.

Gözlemlediklerim;

-Şarj daha fazla gidiyor kesinlikle!

-Hafif bi hızlanma var ya da ben olmasını istediğim için bana öyle geliyor :D

-Bende daha önce geçiş efektleri kapalıymış,onları açtım. Birde ekran kilidini açma olayını güzelleştirmişler; eskiden tek yerden açılıyordu ayfon gibi,artık ekranın herhangi biryerinden açabiliyoruz ve ayrıca istersek direk gelen mesaj simgesine dokunarak gelen mesajı açabiliyoruz. Ben dalgın olduğum için cevap vermeyi unutuyordum gelen mesajlara,bu benim için güzel oldu :P Sanırım bir de şarjın %kaç olduğunuda göstermesi yeni eklenmiş.

-Telefonda dokunup çektiğimiz şeyi biraz zorlarsak cehennemin dibine kadar çekebiliyorduk onu engellemişler güzel olmuş. Sanki telefonda bug olmuş gibi hissediyordum.

------------------------------------------

Burda da tavsiye edeceğim uygulamaları yazayım;

-fizynin uygulamasını indirmenizi öneririm.internet bağlantısı sıkıntısı yoksa ve müzik dinlemeyi seviyorsanız indirin.

-solitaire,bunu da açıklamıyım artık :D

-mx video player ve bide bunun codec'imi işlemci için yamasımı ne var otomatik kurmanı istiyo zaten. Bsplayer falan yalan telefonda,bu güzel.

-zedge.net'in uygulaması var,sürekli değişik wallpaper kullanmayı seviyosanız indirin. Bu siteyi yıllardır takip ediyodum şimdi uygulama çıkardılar güzel oldu :)

-teamviewer; eğerki bilgisayarınıza işiniz düşüyorsa ama taşımaz zor geliyorsa deneyin derim.

-google'ın uygulaması olan goggles var; mesela kütüphanedeyim ders çalışıyorum, bi kitabı almam gerekti ama taşımak zor geldi(malum alması geri teslimi falan) direk kitap kapağını ya da barkodunu goggles ile taratıyosunuz google üzerinde kitabı aratıyosunuz, biraz arama becerinize kalmış gerisi :)

-flash destekli puffin webbrowser var ama flashlar takılarak çalışıyor pek performanslı değil.dolphini öneriyolar ama daha denemedim.

:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cyanogenmod 9 u 3-4 gün daha denemeye karar verdim. Bu arada cyanogenmod un birçok sürümünü telefonuma zip paketleri olarak yükledim. Google hesabımda telefonun yedekleri olduğu için bilgilerim hep otomatik geri yükleniyor. Bende bunu ii bildiğim için gün içinde 1-2 tanesini kurup deniyorum.

Bilenler bilir Cyanogenmod rom kurulumu oldukça basit. Telefon root lu olsun yeter. Hafıza kartına at zip paketini. Sonra kurmak istediğini recovery menüden seç. 5 dakka sonra telefonun yeni rom la açılıyo =)

______

**Cyanogenmod 9 beta 6 (Android 4.0.4)ile ilgili diğer tespitlerim:

--Rehber uygulaması berbat. Bugüne kadar alıştıklarımızdan çok farklı ama eksiği de çok. Mesela rehberinizde tüm kişiler mevcut olsun ( Twitter facebook google vs..). Androidin 2.3.x sürümlerindeki rehberlerde bunlardan hangisi veya hangilerinin görüntüleneceğine biz karar veriyorduk. Bu sistemde de seçebiliyorsunuz ama sadece telefon numarası olanları görüntülemek gibi bir şansınız yok. Veya bu hesaplardakini istemiyorum ama sadece telefonumdakiler veya simdekiler görünsün die bişeyde yok malesef... Bu versiyonu kullanıyorsanız marketten kullanışlı bir rehber ( Phone Book) uygulaması indirmeniz lazım.

-- Kamera halen çalışmıyor...

-- İnternete gezinme kesinlikle hissedilir derecede hızlanmış. Özellikle şebekeden girişlerde harika hızda...

-- Google sesli işlevler var ama benim telefonda çalışmadı...

-- Telefon çağrı yönetimi de fena değil ama daha ii olabilirdi...

-- Açılış-kapanış, tuş kilidi, gelen arama bildirimi, bildirim çubuğu menü gezinme gibi işlemlerde effectler harika olmuş. Hem modern hemde sade ayrıca şık olmuş. Telefonu da kasmıyor, işlemciyi de yormuyor.

-- Şarj eskisine göre daha uzun gidiyor.

-- Farklı bir luncher kullanmaya gerek yok. Ben çok beğendim çok başarılı bir Launcher kullanıyor..

-- Dokunmatik hissi ve hassasiyeti mükemmele yakın olmuş. Bildiğiniz iphone ekranına dokunuyormuş gibi hissediyorsunuz.

**Bu stabil olunca bu tür eksikler fazlasıyla iileştirilir. XDA daki geliştiricilere güzel ingilkizce açıklamalar yolladım. Cevap yazdılar... İi olacak...

****EDIT*****

Cihaz kapanıp açıldığında twitter ve facebook gibi uygulamalara tekrar kullanıcı adı şifre girmeniz gerekmiyor. Bunu sevdim.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 2020 Toplam Mesaj: 8