Samsung Note 3 Custom Rom
-
-
Custom romlar Note serisi cihazlarda kalemi orijinalde ki gibi kullandırtmıyor.
Önerim root yap gereksiz Samsung ve Google uygulamalarını sil telefon kendine gelir.
-
mkyb bunu yazdı
Önerim root yap gereksiz Samsung ve Google uygulamalarını sil telefon kendine gelir.
mantıklı, aradığım böyle birşey. tabi şu da var official android 5te. customlar 7.1 vb sunuyor. çok fark olur mu? kalem benim için geri planda ama olsa iyi olur tabi.
-
mkyb bunu yazdı
Hocam root yapmanın zararı var mı?
İstemediğim uygulamaları sildikten sonra root u geri alabilirmiyim?(Bankacılık uygulamaları da kullanıyorum gereksiz yetki kalsın istemiyorum)
Hangi uygulama ile root güvenli bir şekilde yapılabilir?
-
Hocam sendeki Note 3 ABD versiyon Snapdragon işlemci mi yoksa Samsung üretimi Exynos işlemci mi ? Exynos işlemcilerde custom romlar problemli çalışıyor. Snapdragon'da ise uyumlu.
Root ile telefon havaya uçmaz veya patlamaz. Altı üstü Android'in kök dosyalarına ulaşmak için yönetici yetkisi alıyorsunuz. Tabi buda ister istemez işletim sisteminde güvenlik açığı oluşturuyor. Mesala Ziraat Bankası uygulamasının rootlu telefonda patlatılıp kart numarasının öğrenilip telefona gelen şifre doğrulama mesajlarınında öğrenilerek kartın boşaltıldığını biliyorum.
Tabi banka haklı olarak 3D doğrulama yapıldığı için harcanan tutarı geri iadeyi kabul etmiyor :
-
Valla hocam işlemcinin olduğunu bilmiyorum. Nasıl bakabilirim?
Aslında zarardan kastım da bu ziraatbankası uygulaması gibi patlatma olaylarını kastetmiştim.
Custom room yapmayı düşünmüyorum. Sadece bu yetkiyle uygulaları silip sonra yetkiyi tekrar kaldırabiliyorsam süper olur. Başka da derdim yok :)