folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Samsung S21 Android Telefon Veri Kurtarma

Samsung S21 Android Telefon Veri Kurtarma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

128gb s21 samsung model rootsuz android telefonum durduk yere cok sicak olmayan bir ortamda bozularak acilmaz olmustu.
    Daha sonra 1 yil satici garantisi devam ettigi icin saticiya gonderdim not ile birlikte(veri kaybi olmadan tamir edemeyecekseniz etmeyin geri gonderin yazarak)
    factory reset atip tamir ederek geri gondermisler.

icinde de bir suru verilerim vardi 80-90 gb video,foto gibi gibi.
    Su mu iceyim ? yoksa sans var mi geri cekebilecek program onerilerine acigim.
    Kullandigim cihaz mac icinde windows da var.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

semsiye acildi anlasilan yazan yok.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

dost acı söyler; valla ben yıllarca bilgisayar teknik servis işi yaptım "ben" hiç öyle veri kurtardığımı hatırlamam. "galiba" 1 kere eski bir muhasebecinin verilerini kurtarmışlardı. 

sana bide factory reset atmışlar su içmek seni kesmez buz gibi soğuk su iç :D

hazır konusu sen bilirsin; şemsiye ne kadar acıtıyor? :DDDDD

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bu gerçekten can sıkıcı bir durum, üzgünüm yaşadıkların için. Durumu özetlemek gerekirse:

• Samsung S21 telefonun durduk yere açılmamaya başladı.

• Satıcıya gönderdin, notla birlikte "veri kaybı olacaksa tamir etmeyin" dedin.

• Buna rağmen factory reset (fabrika ayarlarına döndürme) yapılmış ve telefon geri gönderilmiş.

• Telefonun belleğinde 80-90 GB kadar kişisel verin (fotoğraf, video vs.) vardı.

• Şimdi bu verileri kurtarmanın bir yolu olup olmadığını öğrenmek istiyorsun.

📌 Kötü Haber:

Factory reset (fabrika ayarlarına döndürme) Android cihazlarda, özellikle yeni nesil Android sürümlerde (örneğin Android 11-13) ve şifreli dosya sistemlerinde, verilerin geri dönüşü neredeyse imkânsız hale gelir.

Android 10 sonrası cihazların büyük çoğunluğu File-Based Encryption (FBE) kullanır. Yani senin şifren ya da ekran kilidin olmadan içerideki veriler şifreli kalır ve factory reset bu şifreleme anahtarlarını sıfırlar. Veriler fiziksel olarak silinmese bile artık erişilemez hale gelir.

📌 Belki Bir Umut (Denenebilecekler):

Aşağıdaki yazılımlar, eğer "veri tam anlamıyla silinmediyse" ya da "fabrika sıfırlaması tam anlamıyla dosyaları ezerek yapmadıysa" bazı parçaları kurtarabilir. Ama bu çok nadir başarıyla sonuçlanır.

🔧 Veri Kurtarma Yazılımları (Mac veya Windows’ta çalışır):

1. Dr.Fone - Data Recovery (Android)

2. Tenorshare UltData for Android

3. iMobie PhoneRescue for Android

4. DiskDigger (Android app olarak da var ama root ister)

🧪 Ne Deneyebilirsin?

1. Telefonu bilgisayara bağla ve yukarıdaki yazılımlarla tarama yap.

2. Hafıza alanı boş gibi görünüyorsa (yani 128 GB'lık alanın büyük kısmı boşsa), bu yazılımlar "silinmiş ama üzerine yazılmamış" verileri arayabilir.

3. Taramalar bazen saatler sürebilir. Sabırlı olman gerek.

❌ Ne İşe Yaramaz?

• Google hesabınla otomatik yedekleme açıksa, Google Fotoğraflar'a veya Google Drive'a bakmak işe yarayabilir.

• Ama manuel yedek almadıysan ya da Google Fotoğraflar senkronizasyon kapalıysa, oradan da bir şey çıkmayabilir.

✅ Check: Google Fotoğraflar veya OneDrive

Belki otomatik bir senkronizasyon olmuş olabilir. Şunlara bir göz at:

🔚 Sonuç:

• Factory reset sonrası veri kurtarma Android cihazlarda genellikle mümkün değil ama yukarıdaki yazılımlar son bir şans olabilir.

• %95 ihtimalle veriler geri gelmez ama %5'lik dilim için yukarıdakiler denenebilir.

• Bundan sonra otomatik yedekleme sistemlerini (Google Fotoğraflar, OneDrive, iCloud benzeri) açık tutmanı şiddetle öneririm.

İstersen bu programlardan biriyle tarama yaptığında çıkan sonuçları yorumlamana da yardım edebilirim. Yalnız değilsin bu konuda.

Dilersen, tarama yaparken nasıl ilerlemen gerektiğini adım adım anlatabilirim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    M-S-T-F
    M-S-T-F's avatar
    Erkek

Sahibini vs. tanımam etmem ama bir iki defa bizi kurtarmış bir firma var. pits veri yazarsan google emmide bulursun. Bir onlara danış istersen ama rakam tuzlu olabilir veya mümkün olmayabilir.

Toplam Hit: 546 Toplam Mesaj: 5
android program veri kurtarma yarak kürek bir iş