Samsunglarda Radyo Yok Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, üst düzey samsung telefonlara baktığımda radyo seçeneği gözükmüyor özelliklerde..

Gerçekten bunlarda radyo yok mu?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Arkadaşlar, üst düzey samsung telefonlara baktığımda radyo seçeneği gözükmüyor özelliklerde..

Gerçekten bunlarda radyo yok mu?

Benim note4 te yok varsada 1.5 yildir haberim yok.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Note 3 ya da 2 den sonrasında yok.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hangi modelinde? Radyo olayı için işlemcininde desteklemesi gerekiyor. Exynos işlemciler desteklemiyor diye biliyorum. Adamlar bizim gibi net fakiri değil. Açıyor 4G'den radyosunu öyle dinliyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Önümüzdeki yıldan sonra o radyolar bir işe yaramayacak zaten. Sistem değişiyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı

Önümüzdeki yıldan sonra o radyolar bir işe yaramayacak zaten. Sistem değişiyor.

Nasi yani,aciklarmisin ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Hocam benim bildiğim şebeke üzerinden görüntülü görüşebilmek için ekstra vergi veya harç ödüyor telefonlar. FM Radyoda aynı şekilde TRT pulu mu damgası mı öyle bir şey vergisi var o yüzden yeni cihazlarda pek yok. Mesela benim yurtdışı g3 ümde FM radyo varken Türkiyeden alınan arkadaşın cihazında yok. 

Ev arkadaşımın ASUS u vardı. Yaz a kadar FM radyosu vardı kullanıyordu yazın bi güncelleme yayınladı ASUS radyo gitti tekrar geri getiremedi. Epey uğraştı etti ama sonuç alamadı.

En son bir değişiklik olmadıysa eski Nokia Symbian telefonlar, Samsunglar ve General Mobile da şebeke üzeriden ücretsiz görüntülü görüşme mevcut.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

DİJİTAL RADYOCULUK DÖNEMİ

2016 yılı içerisinde hayata geçirilmesi istenen dijital radyoculuk yepyeni bir pazar doğururken kullanıcılar için yeni maliyetleri de getiriyor. (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın ın ifadesine göre Türkiye de şu anda 57 anolog yayın yapan radyo var. Bu radyolardan hem analog hem dijital yayın yapan da var . Geçilecek yeni sistemle analog yayın yapan radyolar artık işlev görmeyecek.Tabi bu geçiş için gerekli şartlar var , mesela ücretsiz internet yayını . Ücretsiz intenret yayınının sağlandığını düşünelim peki analog yayının kaldırılması bize ne kazandıracak ? Ne gibi zararları olacak ? Gereklilikleri neler ?

Gereklilikleri:

• Her bölgede (yol,şehir içi,şehir dışı ,köy ,kasaba,belde ) Ücretsiz intenret yayınının kullanıcıya ulaştırılması gerekecek
    • İnternet hizmetinin radyo link ve normal veri olarak ikiye bölünmesi gerek
    • Telefon operatörlerinin bu işe razı olması gerek
    • Kullanıcıların analog cihazlarını çöpe atıp yeni cihazlar alması gerek
    • Şu an üretim bandında olan ve üzerinde FM radyo olan sıfır araçların garanti kapsamı sebebi ile tüm araçlardaki radyoları değiştirmesi gerek ki, birde otomobil firmaları bunu kabul edecek mi o var ?
    • Aldığınız dijital radyonun aracınıza evinize kurulumu gerek
    • Hepsi bir yana bu işleri yapmak için maddi yeterlilik gerek.

dijital radyo

Olumlu yanları :

• Ses kalitesi 20 kat artacak . Öyle böyle değil
    • 4G sayesinde daha az veri ile daha kaliteli ses dinlenecek . Ses kalitesi cd kalitesinden daha yüksek olacak ve 5.1 desteklenecek.
    • Eskiden kullanılan 64Mb ve 128Mb yayın 4G ile daha az veri kullanarak internetten tasarruf etmemiz sağlanacak.
    • Yol , köprü , viyadük , tünel ve bildirim yapılması gereken hallerde radyolar daha etkin kullanılacak,
    • Navigasyon ile entegrasyon sağlanacak
    • İnternetten korsan indirmeler azaltılacak
    • Dijital Radyoculuk diye bir sektör doğacak , yeni bir pazar açılacak.

Olumsuz yanları:

• Şu an kullanılan anolog radyolar hurda olacak
    • Savaş durumunda haberleşmenin sağlanabilmesi için dijital bir kaynağı zorunlu görmeyen ve her ortamda iletişim için kullanılabilen bir imkan körlenmiş , yada  etkinliğini (kısmen/tamamen) yitirmiş olacak.
    • Radyoların değiştirilmesi halkın cebinden en az 40 – 60 dolar çıkmasına sebep olacak
    • Anolog radylar gibi dağlar , ovalar , vadilerin internet ile buluşması yıllar alacak . Bu zaman aralığında radyo dinlemek hayal olacak.

Alıntı: http://www.mersince.com/fm-radyolar-kalkiyor-dijital-radyo-donemi-basliyor.html

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

vay ameke neyse, eski mp3 playerin portunu tamir edeyim de.. onu kullanalım artık.. ilk ogatech lerden radyosunu hiç biri yerini tutmuyor.. Cevat kelle gibi dolaşacaz artık..

Bir de Note serisinin kullanımı nasıl? İlla kalemle mi kullanmak lazım.. Büyüklüğü büyük mü? :D

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    heza bunu yazdı

Hocam benim bildiğim şebeke üzerinden görüntülü görüşebilmek için ekstra vergi veya harç ödüyor telefonlar. FM Radyoda aynı şekilde TRT pulu mu damgası mı öyle bir şey vergisi var o yüzden yeni cihazlarda pek yok. Mesela benim yurtdışı g3 ümde FM radyo varken Türkiyeden alınan arkadaşın cihazında yok. 

Ev arkadaşımın ASUS u vardı. Yaz a kadar FM radyosu vardı kullanıyordu yazın bi güncelleme yayınladı ASUS radyo gitti tekrar geri getiremedi. Epey uğraştı etti ama sonuç alamadı.

En son bir değişiklik olmadıysa eski Nokia Symbian telefonlar, Samsunglar ve General Mobile da şebeke üzeriden ücretsiz görüntülü görüşme mevcut.

Operatör üstünden görüntülü görüşmeyi Google engelliyor. Akıllı telefonun var madem gidin Google Hangout vs kullanın diyor. Çin malı cihazlar ve Samsung pek takmıyor bunu.

TRT bandrol olayında ise paralel ithalat firmaları açık olarak vergi kaçırıyor. Telefonlarda FM radyo yok gösterip trt bandrol vergisi vermiyor. Bu iş bir gün çok pis patlayacak ama bakalım ne zaman. Büyük markalar resmi garantili cihazlarda Türkiye'ye özel FM Radyoyu gizliyor. LG'de bunlardan biri.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Operatör üstünden görüntülü görüşmeyi Google engelliyor. Akıllı telefonun var madem gidin Google Hangout vs kullanın diyor. Çin malı cihazlar ve Samsung pek takmıyor bunu.

Ben çok araştırdım bunu da android'e eklemek için bir yol bulamadım.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1106 Toplam Mesaj: 11
samsung samsung radyo