folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sanal Bellek Hatası????????????

Sanal Bellek Hatası????????????

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YazuZA
    YazuZA's avatar
    Erkek
    Ustalar bu sanal bellek hatası nedir ya nasıl düzelte bilirim, rem"lerin yetmediğini belirtiyor.
    Bu hata neden oluşur acep....

şimdiden eyvallah!

...Yakuzaga.....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    netsonic
    netsonic's avatar
    Erkek
    pc ne istediğin kadar ağır programları kur(3d max,photoshop,delphi,autocad gibi) 32 veya 64 ramle çalışsan bile kolay kolay bu hatayı vermez...yawaş çalışır ama yine o hatayı vermez...

sen makinana şu programı aç şunu yap bunu yap gibi emirler verirsin...Raminde eğer boş yer varsa boş yere yükleme yapar.Eğer doluysa ve sen hala istek göndermeye dewam edersen ramin ilk önce kendine yetecek yeri açar(yani eskiyi boşaltır) sonra oraya yenileri yükler...

Ram dolu olduğu zaman ve sen yeni istek gönderdiğinde kendine yetecek yeri açamıyosa o durumda "UYARI MESAJI ALIRSIN"...Not enough memory(bellek yetersiz)

bazı akıllılar ram artık yetmiyo gidip ram alıp artırıyım şunu der bşuna para verir...

Bu hatayı vermesinin sebebi %95 işletim sisteminin çakılmasıdır...Kurduğunuz bi windows çok uzun süreli kullanılmışsa ve bilgsyr işine meraklıysanız her türlü ıwır zıwır programı hdd ye yüklemişseniz sonuçta işletim sistemine fazla yüklenip kafasını karıştırmışsanız bi süre sonra yeter ulan der ve işletim sisteminiz çakılır...

Raminiz kullandıgınız programlara göre çok düşük değilse ve böyle bir sorununuz varsa çözüm RAM satın almak değil pc yi elden geçirmek bana kalırsa Format C:/ dir

..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek
    http://www.benutec.com/dl/ramcln.exe

buradaki ramcleaner programini kullanmani tavsisye ederim...

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnzoFerrari
    EnzoFerrari's avatar
    Erkek
    arkadaş tam olarak sanal bellek demiş yani fiziksel bellekle alakası yok.

şunu dene:
    bilgisayarım"ın üzerinde sağ tuş tıkla. /özellikler/başarım/sanalbellek/ Sanal bellek ayarımı windows yönetsin i tıkla. tamam de pc yi yeniden başlat.

eğer zaten windows yönetsin seçili ise. sanal bellek sanal bellek ayarını kendim belirleyeyimi tıkla. oraya PC ne takılı olan belleği mesela 64Mbyte Ram varsa 2.5 katını yaz 160Mbyte yaz iki tarafa da bunu yaz. PC yi yeniden başlat.

belki hard discinde az yer kalmıştır.

-MENDOCINO-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YazuZA
    YazuZA's avatar
    Erkek
    ustalar format c: herşeyin ilacı galiba; aspirin gibi demek daha doğru olur....

...Yakuzaga.....
Toplam Hit: 3386 Toplam Mesaj: 5