folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 'Sanal Garaj' Genç Dahileri Bekliyor

'Sanal Garaj' Genç Dahileri Bekliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gazi Teknopark'ta bilgisayar mühendisleri, 9-16 yaş grubu çocukların, bilgisayar programı yazabilecekleri , üç boyutlu yapabilecekleri on-line eğitim platformu geliştirdi.

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen mucitlergaraji.com üzerinden eğitim vermeye başlayan platformda, dünyaca ünlü bilişimciler gibi genç dahilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.
    Gazi Üniversitesi Teknoparkı'nda oluşturulan mucitlergaraji.com sitesinin kurucusu Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır çocukların bilgisayar ve internet teknolojilerini tüketim amaçlı değil de üretim amaçlı kullanması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.
    Çocukların bilgisayarında oyundan ve internetten başka bir şey olmadığını, olsa bile bunu nasıl kullanacaklarını bilmediklerini ve bu konuda kaynak bulamadıklarını ifade eden Özdemir, bu nedenle daha eğlenceli olan bilgisayar oyunları oynadıklarını veya sosyal paylaşım sitelerinde gezindiklerini söyledi. Özdemir, bu sebeplerle ailelerin eve bilgisayar almayı geciktirdiğini veya aldığı bilgisayarı çocukların kullanımına kapattığını vurguladı.
    ''Garajımız yok bahanesini kabul etmiyoruz''
    Doç. Dr. Özdemir, iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu, mucitlergaraji.com internet sitesi üzerinden 9-16 yaş grubu çocukların bilgisayarla üretim yapılabilecekleri bir eğitim platformu geliştirdiklerini bildirdi.
    Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Facebook'u kuran Mark Zuckerberg, Apple'ın kurucusu Steve Jobs gibi bilişim sektörünün ünlü isimlerinin ortak özelliğinin bilgisayar programlamaya çok küçük yaşlarda ve ilk olarak evlerinin garajlarında başlamaları olduğunu ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''Bilişim devlerinin en büyük özellikleri genç yaşta bir şeyler yapmaları değil, küçük yaştan itibaren altyapı kazanmaya başlamaları. Amerika'da garaj kültürü vardır, çocuklar babalarının garajında iş yaparlar, bizde bu kültür yok. Türkiye'nin madem bir eksiği garaj, alın diyoruz işte size garaj, mucitler garajının çıkış noktası da bu.
    Eğitim portalımız, bilişim alanındaki ünlü isimlerin 'Bizim evimizin garajı yok ki' bahanesini ortadan kaldırarak 9-16 yaş grubundaki çocuklarımıza online eğitimler vermeyi amaçlıyor.''

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

ETU Garaj çakması gibi olmuş ama hadi neyse.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Harika bir proje, kardeşimi hemen yönlendiriyorum.

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeynelbey
    zeynelbey's avatar
    Erkek

bizde üye olamazmıyız ki :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

gözlüklü çocuğun geleceği var

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek

walla ne yalan söyleyeyim. heves ettim şimdi programlamaya bak bu 0 dan öğrenmek gibi birşey heralde :) : ??? tuttum bunu. üye olacam.

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

yaş uyuyor ama web programlama dili yok içeriğinde asp, asp.net vs. ama oldukça iyi bir proje

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Ulan eskiden 18 yaşıma geleyim bi her şeyi kendim yapıcam lan derdik şu şansa bak.

Şafak 1152!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

asıl olayın garajlardan geçtiğini bizimkiler anladı sonunda ..

Toplam Hit: 1018 Toplam Mesaj: 9