Sanal IPX Protokolü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Arkadaşlar, bilindiği üzere Windows'un en son sürümü olan Wİndows Vista'da IPX protokolü bulunmuyor. Windows XP içerisinde bulunan IPX protokolünü kullanmak istediğimde de, IPX protokolü ağ ayarlarında görünüyor ancak özelliklerine tıklanamadığı için ince ayarları yapılamıyor ve dolayısıyla görevini yerine getirmiyor.

    Operatörle irtibata geçtiğimde, bana "IPX Protokolünün Vista sürümünde güvenlik nedeni ile dizayn olarak kaldırıldığını" söyledi ve NOVELL firması ile irtibata geçmemi tavsiye etti.

    İnternetten yaptığım birkaç araştırmaya dayanarak, baz programların sanal olarak ipx protokolünü oluşturabildiğini öğrendim. Her ne kadar doğruluğu konusunda halen şüphelerim olsa da, sanırım bazı kullanıcılar bunu başarmış. Araştırmalarım beni yabancı bir forum sitesine yönlendirdi. Ben de denedim ama sözüne ettikleri programdan bir şey anlamadım. İlgilenen ve anlayan arkadaşlardan bu konuda yardımını talep ediyorum. İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

    Aşağıda verdiğim forum sayfasındaki ilk mesaj, Windows XP içerisindeki IPX protokolünün Vista uyarlaması. Yani çalışmıyor. 2. mesajdan sonra, sanal IPX konusunda birkaç bilgi veriliyor.

    Adres : http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vista-support/150816-ipx-vista.html


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    Hocam 3 oldu :) 


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Kusura bakmayın ama düzeltme kısmını bulamadım. Sayfanın linki çalışmıyordu :)

    Adres : [url]http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vista-support/150816-ipx-vista.html[/url]

    RaNGeR tarafından 14/Ara/12 17:06 tarihinde düzenlenmiştir

    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 3172 Toplam Mesaj: 3