Sanal Reklamlarla İlgili Soru
-
sa millet. konuyu umarım doğru başlığa açmışımdır.
bir web sitesi açıp reklam geliri elde etmeyi düşünüyorum. ancak teknik bilgim baya az. zaten kurumsal biyer olacak ama öğrenmek istediğim şey şu;
orta ve büyük ölçekteki ticari işletmelerin reklam bütçesinden pay almayı hedefliyorum. ancak internet üzerinden yapılan tanıtım ve reklam faaliyetlerinden biraz bahsedermisiniz biliyorsanız?
yani reklam nasıl alınır, anlaşma nasl yapılır, bu reklamlar bize nekadar a mal olur ve nekadar getirisi olur gibi.
birim fiyat aralığı bilgisi yeterli olacaktır. tabiki benim projemin nekadar başarılı olacağına bağlı değişkenler bunlar ancak birkaç örnekle nasıl, nekadar, gelir ve gider hakkında biraz bilgi lazım.
-
lusyoneri acan biri vardı ona sorabilirsin.
-
SUPERBICO bunu yazdı:
-----------------------------
lusyoneri acan biri vardı ona sorabilirsin.
-----------------------------konu başlıklar ve içeriğinde aradım lusyoner diye. herhangi bir sonuç bulamadı. lusyoneri açan kişinin kim olduğunu bilen var mı aramızda?
veya konuyla ilgili bilgi verebilecek herhangi bir mürid ?
-
yok mu sanal reklam olayını bilen biri yani :S
-
sanal reklamlar derken web sitelerine eklenen ppc reklamlardan bahsediyorsan (anladığım kadarıyla öyle) sitenin hitinin çok iyi olması lazım.
adtech.com.tr tıklama başına 0.02$ falan alırsın en fazla
google adsense tıklama başına 0.15$ alırsın içerik bazlı ford araba reklamlarında tıklama başına nadirde olsa 4-5$ verdiği olabiliyor (:
genel olarak böyle..
-
ben site açıp reklm almayı düşünüyorum. ama internet reklamlarının piyasaları nedir filan hiç bilmiyorum. siteye insanlar bilgi için giricek ama bilgiyi alırken reklamı da görcek. böyle bi projem var. bu eksende biraz daha açarsanız sevinirim hocam.
-
internet reklamları almak için ücret ödemene gerek yok adtech.com.tr üye ol siteni doğrula hesap bilgilerini gir kazanmaya başla. dediğin şekilde ppa reklam olabilir yani siteye girenlerde popup reklam açılır, ama bu şekilde kazanç sağlamak için hitinin çok iyi olması lazım..