Sanallastirma Hakkinda Bir Soru?
-
Merhaba,
Yapmak istediğim bir sistem var.
Senaryo soyle,
2Adet xenon işlemcili, Quadro ekran kartli bilgisayar
2 adet de i7 is görecek kadar quadro ekran kartli pc var.
2 zenon islemcili pcde kullandığım cad programı lisansli. Ve windowsda farkli kullanicilar programi acabiliyor legal olarak.
Ben sunu yapmak istiyorum.
Atiyorum xenon islemcili bilgisayarda A ve B kullanıcısı var. Ben A kullanicisiyim, B kullanicisi da i7 islemcili bilgisayardan uzaktan oturum acacak. Bu sayede ayni programi kullanabilecegiz. Ancak bu durumsa i7 işlemcili bilgisayar kendi ekran kartini mi kullanır, xenon işlemcili pcninkini mi kullanir bilemiyorum. Bunu nasil ssağlayabilirim. Ayrica wmware tarzi programlarla yapilabilir mi
-
yazılım hangi makinadaysa onu kullanır hocam
-
Uzak masaüstü bağlantısı genelde (teamviewer örneğin) fotoğraf alarak görüntülediği için karşı bilgisayarın özellikleri görüntüler. Şöyle düşün video görüntülüyorsun. Burada devreye internet (veya ağ) hızın etki eder. Yani ben 512 mbram 32 mb ekran kartlı bilgisayarım ile gta 4 oynayabilirim. İnternet hızıma göre de kasma olmaz. Görüntü kalitesi de google'a gta4 deyince ne görüyorsam o şekilde olur. (ki oldu :D)
Umarım aynı şeylerden bahsediyoruzdur.
-
MS RDP, ekran kartının bazı özelliklerini kullanmanıza izin vermez (ehh, gerçek değil sonuçta, bu işlemler sanırım ayrı bir grafik sürücüsü tarafından gerçekleştiriliyor). Bu durumda directx kullanarak ekrana görüntü basan uygulamaları kullanamayabilirsiniz. MS'nin vGPU gibi bir şeyleri de var: http://en.wikipedia.org/wiki/RemoteFX
-
Cad'lerin olduğu makinelerin işletim sistemi ?
-
Hepsi win7x64 ultimate
-
kaanstain bunu yazdı
Hepsi win7x64 ultimate
SeRDaR bunu yazdıyazılım hangi makinadaysa onun ekran kartını kullanır hocam
Ek olarak;
Sanallaştırmadan ziyade Multiple RDP ile daha kısa sürede sonuç alabilirsin. (Benim tercihim bu olurdu)
Rdp ile Cad çalışırken ekran görüntüsü seni tatmin eder mi bilemem.
Cad yüklü makineye rdp yaparak test alabilirsin...Bununla birlikte esx veya hyperV altına windows kurarak Cad'leri veya Cad'i buraya aktarabilirsin.
Ardından terminal server v.s..