Sand Box Dan Doğal Yollarla Çıkış Denemelerim Ve Sonuçları
-
Evet gençlik makalelerimdede yazdığım üzere türkçe seo anlatımlarına asla güvenmem ve kendim takip eder kendim denerim.
Diğer denemelerimi anlatmıştım ki 72 günlük sand box deneyim sona ermiş bulunmakta.
Neleri test ettik ; dünyanın en çok ziyaret edilen forumlarında tartışıldığı üzre ve mat cuts ın dediklerinden yola çıkarak 3 adet sitemi ( 2 wp 1 joomla ) botlarla hergün özgün olmayan 50 ila 120 konu ekleyerek 20 gün içerisinde sand box a soktum. sağlık, haber ve ot bok makalesi botları.
Daha sonra özenle sand box a girdiğim kelimeleri belirledim.
O günden sonra google her gün 100 kadar indexi silmeye başladı her siteden. fakat belli bir yere gelince index silinmesi durdu 3 sitedede
Ve daha sonra
1. sitemi tamamı ile sildim. ( wp )
2. sitemi tamamı ile aynen bıraktım. ( wp )
3. sitemi ise 301 yönlendirmesi yaptım ve aynen bıraktım. ( joomla )
bu işlemlerin üzerinden tamı tamına 48 gün geçti.
Daha sonrasında
1. sitemin yedeğini aynen aynı domaine yükledim ( sadece ana indexi kalmıştı geri kalan google indexleri silinmişti ) ve 4 günde her gün 1 er adet konu ekledim
2. sitem zaten yerindeydi ve aynen 4 günde her gün 1 er adet konu ekledim.
3. sitemde aynen 4 günde her gün 1 er adet onu ekledim.
1 er adet konu ekledim dediklerim sand boxa girdiğim kelimeleri içermekte tamamı ile.
Sonuç :
1. sitem 2. gün index aldı
2. sitem tamı tamına 3 dakika sonra index aldı ( her eklediğim konuda anında )
3. sitem ise hiç index almadı.
Kısacası mat cutts ın dedikleri daha doğrusu matt cutts söyledi denilen söylentiler doğru çıktı ( Bu söylenti yabancı forumlarda googlenin eğer sand box kelimeleri girilmemesi halinde 2 3 ay gibi bir sürede otomatikman sand box dan çıkaracağı idi )
Sonuca bakarsak google son zamanlarda güncellemelerine öncelik verdiği için biraz yavaşlamasını beklemek iyi olacaktır. Ama ana detayları ile sonuçlar gözlerinizin önünde. paylaşmak istedim.
Diğer makalelerim :
http://tahribat.com/Forum-Google-Hizmetleri-Seo-Vs-Adina-Takip-Etmeniz-Gereken-Bloglar-164773/
http://tahribat.com/Forum-Kendi-Dilimden-Seo-Ipuclari-Hatta-Ipucu-Degil-Bildigin-Yazi-Dizisi-160959/
-
Büyüksün abi , sağ ol.
-
Cok guzel bir deneyim ve paylasim olmus ta su ATATURK.in domainine de bir el atabilsek
-
sniperscope bunu yazdı
Cok guzel bir deneyim ve paylasim olmus ta su ATATURK.in domainine de bir el atabilsek
Pm ledim.
-
şeytan ayrıntıda gizlidir bu mu oluyo
bknz:Başlık
-
ErotikPanda bunu yazdı
1-Daha sonra özenle sand box a girdiğim kelimeleri belirledim.
2-O günden sonra google her gün 100 kadar indexi silmeye başladı her siteden. fakat belli bir yere gelince index silinmesi durdu 3 sitedede
Sandboxa dusen kelimeleri nasil buluyoruz?
Index silinmesini olayini nasil takip ediyoruz?
-
_Dert_ bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
1-Daha sonra özenle sand box a girdiğim kelimeleri belirledim.
2-O günden sonra google her gün 100 kadar indexi silmeye başladı her siteden. fakat belli bir yere gelince index silinmesi durdu 3 sitedede
Sandboxa dusen kelimeleri nasil buluyoruz?
Index silinmesini olayini nasil takip ediyoruz?
Evet geçte olsa cevaplayalım. Genel manada şu şekilde görülebiliyor. Sitende hangi kelimenin genel olarak + - kaçıncı sırada çıktığını bilirsin. Diyelimki 3. sayfa 5. sıra. Eğer bu kelimede 1, hadi bilemedin 2 sayfalık bir oynama varsa bu güncelleme sırasındaki dalgalanmada olabilir, baika siteler seo kasıp önüne geçtiği için olan bir olayda olabilir vs...
Fakat 3. sayfa 5. sırada iken bir anda 92 ci sayfalara kadar atılıyorsan ve bu 5 günden fazla sürüyorsa işte o kelimede sand box yemişsin demektir genel anlamda. ( ben 10 gün olarak test ettim ve 12 kadar keli,mede kendimi sand box a soktum )
İndex silinmesini google web master tools > sağlık > dizin durumundan inceleyebilirsin.
iLLuMiNaTi tarafından 25/Eki/12 22:45 tarihinde düzenlenmiştir