Sanirim Cozdum Olayi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya ben 1 haftadir fln forum forum gezip trojan anlatimlarina bakiyorum...

hic bi fiziksel faaliyete daha gecmedim... ama gordugum su ki:

Trojan = adamin bil ine atarsin o sana ip yi atar girersin makinaya...

yok trojan ip yi atamiosa.. adamla msn den dosya alisverisi yaparken config den netstat yazar alirsin ip yi ( ben beceremedim ama )

bu mudur agalar? bi de baska ip alma yolu yokh mudur?

ve trojan yedirmek adamin biline zrr vermek fln lame liktir hackerlikla uzak yakin alakasi yoktur.... ( hackerlik sorunu gorup programla degil sorunu sorun yaratarak kullanan adama denir.. ve oole 1 yilda fln olacak bise degil.. software hacking icin c++ ve net hacking icin java+php bilmek gerekiyor anladigim kadariyla... sizde buraya bi yorum yaparsaniz ii olr... Yniler adina konusayim bu isler kafa karistirici hakkatten inanilmaz kodlar yaziyorsunuz.. yani sorun su ki bi baslikta C++ kodlari ve basic kodlari bi arada adamin beyni sulanio serefsizim ki 2 sinden de dogru durust cakmam...)

ayrica lame olmak icin de sabir lazim.. dogru trojani bulcan uurascan da uurascan... yetenek dedikleri de kurban belirleyip dosyayi sokma... Lame lik asamasinda kiz taklidi yapmak sex odalarina girmek fln gerekio... olay ilerleyince massive dmg olayina giriyo insanlar snrm...

yani ben buraa bnm anladiim seyleri yenilere anlatayim die yazdim ama gercekten bu olayi cozmus biri anlatirsa sevinirim...

( linux unix xp debrian isletim sistemlerini karsilastiran bi baslik istiorz... evet gercekten cok istiyoruz... ben linux kullanmak istiyorum ama komutlarini bilmek ve nasi yukliyecekgimi bilmek istiyorum... xp mi direk silip linux yukliicem ve tek isletim sistemi olarak onu kullancam ama biri noolur anlatsin nasi yapacagimi... turkishmusket@hotmail.com )

ve bi hackerin unutmamasi gereken sey su ki...

DUSMANLARIMIZ ILERLERKEN ELINDE GUC OLUP TA ONLARI DURDURMAYAN VATANSEVER DEGILDIR...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Bak güzel kardeşim, güzel yazmışsın derdini anlatmışsın.
    Sana tavsiyem şu, forumda anlatılan trojen zımbırtılarına ve msn hack gibi yöntemlere fazla inanma, %95 bölümü fake veya çok eski yöntemler (artık hepsi yamandı).
    Trojenlerin altın çağı; Windows95-98-Me zamanlarıydı ki o zaman ADSL olmadığı için millet Dial-up bağlanıyor ve herkesin real bir ip adresi oluyordu.Hatta iyi hatırlıyorum Modman'ın delphi de yazdığı Sub7'nın müthiş versiyonları vardı.
    Ama artık çoğu kişi ADSL den bağlandığı için ve ADSL modemler aynı zamanda router olduğu için sanal ip dağıtıyor ve dışardan girişe izin vermiyor.Hatta bir çoğunda firewall bile var.Ve artık kullanıcıların bir çoğu WinXP terfi ettiği için bütünleşik olan winxp-firewall bile senin trojenini engelleyebiliyor.Tabii adamda birde antivirus varsa hiç şansın yok.

Karşı tarafın IP veya senin pcnin hangi iplere bağlandığını öğrenmek  istiyorsan birçok yol var.Nette bulacağın birçok network tools işini görür.Tavsiyem IP-TOOLS veya free olan TCPView işini görür.

Linux konusuna gelince, bence hiç bulaşma bile özellikle digital camera, scanner, mp3 player gibi multimedia çevre birimler kullanıyorsan, 3D oyun oynayıp sıkılınca Flash veya Photoshop u açıp birşeyler yapmaya çalışıyorsan uzak dur derim.Tabii bu sadece benim fikrim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

netstat -a -n konmutunu config den yazamassız bir kere boyle dangalaklık olmaz ms-dos komut isteminden yazarsın onları.

cmd komut isteminden yazrsın netstat -a -n o da sana baglı olan ipleri gosterir established yazanlar baglı olan iplerdir yada dosya akraımı yapılan ip establieshed yazanlardan biridir.

aynı sekilde yahoo ve hotmailden de alabilirsin sayet aynı seyi outlook express kullanıyorsan da sana gelen maili sag tıklarısın ve ozelliklerinden gonderen ip  balı oldugu nt etki alanını bılgısayar adının herseyı gorebilirsin

o kadar da zor degilmiş di mi ?

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

saolasiniz valla olaylari yavas yavas cozuorm gibi hissediorm...

simdi bi de netstat -a -n yazinca birsuru ip adresi cikio bunlarin hangileri networkumde hangileridegil bilmiorm o konuyu biraz daa acar san ii olr gibi :)

bi de abi linux basligi acarsaniz hala da ii olr..

bi de adsl den bi adami trojanlamak icin illa reverse connect mi yapmamiz lazm?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desert-Tiger
    Desert-Tiger's avatar
    Erkek

tam çözememişsin. istersen 1 hafta daha dolaş forumları : )  birçok işlevi olan trojan var . Bunların hepsini bilmen ve ne kadr zarar verdiğini çözmen gerekli . nasıl silinebileceğini falan ya kendin bulacan yada antivirüs : )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya daa cozemedim sanirim cozuyorum olmaliydi :)

trojanlar hakkinda baya bise okudum ama genelde windows system32 de calisiolar yada win dll leri icerisindeler...

gir dll.com a indir ordan dll leri... yabanci gelen dll leri sil en kotusunden 2 tane programin calismaz olr :)

Toplam Hit: 2290 Toplam Mesaj: 6