Sanırım Fan Çıkısını Yaktım..
-
Pcde fan hatası vardı fan dönüyordu fakat fan hatası veriyordu F2 basmadan windows açılmıyordu.. Kurcalarken ne olduysa artık fan girişinden (cpu ve sys) elektrik gelmiyor fan dönmüyor.. Fanı Power supplyden direk bağladım pc açılınca fan dönüyor fakat bu seferde fan hiç dönmüyor hatası veriyor ve 2 sn sonra kapanıyor.. Sorunu nasıl çözerim? Fan dönüyor sanırım anakarttan onu atlamam gerekecek ama nasıl.. Anakartın modeli mcp61pm-hm hp kasa.. Biosta fan ayarları yok ya da ben göremedim 5 kere baktım..
-
en mantıklısı biosu sıfırla bi güncelleme çak
-
bios sıfırladım tık yok .s windows acılmadan bios nasıl guncelleniyor?
-
işlemci fanını kastediyosan ben kafa sikiyor diye hiç kullanmıyorum. (amd phenom x4)
power supply a nasıl bağladın 2 pinli çıkışı var mı power supplyda yaw.
-
healt status ayarlarında genellikle oluyor.
cpu fan fail gibi bişeyler. anakartın kullanım klavuzunu bulamadım.
anakart üzerindeki fan girişine başka bir fan bağla . önceki cpu fanı yine dursun. yani yeni göstermelik tak sadece boş dönsün. açılınca gir ayarlardan dediğim yere bak. fan uyarısını kapat. sonradan bağladığın ikinci fanı geri çıkar. devam et...
-
Tirstim bak gecenlerde hatayi bende de veriyodu, ama ilginc kendi kendine cozuldu. Vermiyo artik hata.
-
Liquid bunu yazdı
healt status ayarlarında genellikle oluyor.
cpu fan fail gibi bişeyler. anakartın kullanım klavuzunu bulamadım.
anakart üzerindeki fan girişine başka bir fan bağla . önceki cpu fanı yine dursun. yani yeni göstermelik tak sadece boş dönsün. açılınca gir ayarlardan dediğim yere bak. fan uyarısını kapat. sonradan bağladığın ikinci fanı geri çıkar. devam et...
Başka fanda takıp denedim aynı hatayı veriyor ve fanı dondurmuyor sanırım yaktım onu.. biostan o hatayı silmem..
Healt status gibl bir seyde yok kodugumun kartında
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Tirstim bak gecenlerde hatayi bende de veriyodu, ama ilginc kendi kendine cozuldu. Vermiyo artik hata.
evet bende de böyle oldu başta hata veriyodu sonra cpu fan girişlerini değiştim daha da vermiyor.
anakartı yeni değiştiğimde olmuştu.
-
Koskoca tbtde sorunun cozumunu bilen kimse yok mu yani..