Şarap..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek

Bana gelen bir mail'den alıntıdır. Çok ilginç geldi.

ŞARAP VE KUR'AN

Sadece dostlarımın sağlığını düşündüğümden  yolluyorum. İlgilenenlere.
    Rabbim sen ne büyüksün! Kurban’da yazılı mucizeyi bilim 2006'da keşfetti!.. 
    Aslında bu iki yazıyı ara arda okumam da bir mucizevî  tesadüf müydü, acaba?.
    Fikret Otyam'dan gelen faksı  okudum önce. Yaşamdan Dakikalar ekibi ile Antalya'ya  gidecektik ertesi sabah. Koca Otyam bizi Geyik Dağı’ndaki  evine davet ediyordu. "Muhabbet hitamında dağa  çıkmanızı ve billur sular eşliğinde cennet demi şarap ve  dahi üzüm suyundan mamul dem alalım o dem ki, Kuran-ı  Kerim'in
    Nahl Suresi 67'inci ayetinde aynen şöyledir: 
    ”Hurmalıkların meyvelerinden, üzümlerden de sarhoş edici  bir içecek ve   güzel bir rızık elde edersiniz. İşte  bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir  mucize  vardır.” (Çeviri: Prof. Yasar Nuri Öztürk) 
    Fikret Ağabey 65 yıldır demlenir bilirim. "Şaka  yapmış olmalı" dedim. Evde çeşitli Kuran mealleri  var. Açtım. Yaşar Nuri Hoca aynen böyle  çevirmiş.
    Elmalılı Hamdi Hoca’nın meali de üç aşağı  beş yukarı böyle. Üzümlerden sarhoş edici bir içecek.  Aklını işleten toplum için "kesin" bir mucize.
    Uzandım  divana her günkü gibi, gazeteleri okuyacağım. En üstte Herald  Tribune var.  Bir başlık hemen dikkatimi  çekti.
    "Şaraptaki madde bol kalorili yemeklerin kötü  etkilerini önlüyor."
    Bir nefeste okudum yazıyı. Harvard Tıp Okulu ve Amerikan Ulusal Yaşlanma Enstitüsü  araştırmacıları, kırmızı şarapta bulunan resveratrol denen  doğal maddenin zengin kalorili ve bol yağlı  yemeklerin kötü etkilerini yok ettiğini ve ömrü uzattığını  keşfetmişler. Habere göre. Her gün düzenli alınan  resveratrol, son yıllarda hızla artan obezite/şişmanlık  kaynaklı rahatsızlıklar, hatta ölümlerin çaresi oluyor. Resveratrol üzümün kabuğunda, dolayısı ile kırmızı şarapta  bulunan bir madde ve bu madde, ünlü bilim dünyasında  "Fransız Paradoksu" diye bilinen çelişkinin büyük anlamda  çözümü.  Fransızlar dünyanın en zengin ve en yağlı  yemeklerini yiyen millet oldukları halde, Amerikalılara  göre çok daha az kalp hastalıklarına yakalanıyorlar.  
    Neden?
    İşte bundan. Her yemekte içtikleri kırmızı  şaraptaki resveratrol, bol yağlı, bol kalorili  yemeklerinin kötü etkisini yok ediyor. Araştırmacılar bir  gurup deney faresini, yüzde 60'ı yağlardan oluşan bir diyetle beslediler. Fareler, fare türü için orta yaş demek olan,  bir yaşındaydılar. Beklendiği gibi fareler bir süre  sonar şeker hastası oldular, karaciğerleri  büyüdü ve  standart beslenen farelere göre daha erken ölmeye başladılar. Bir başka gurup fare de aynı diyetle beslendiler, ama  onlara ayni zamanda büyük dozlarda resveratrol  verildi. Bu fareler de normalin üstünde  şişmanladılar.  Ne var ki bunların kan şekerlerinde ve  insilün üretimlerinde değişme olmadı.  Şeker hastası  olmadılar.  Karaciğerleri büyümedi. En önemlisi şaraptaki  bu madde farelerin hayatini çok keskin bir şekilde uzattı. Resveratrol alan fareler,  normal beslenen ve normal yaşam süren farelerden de daha uzun yaşadılar.  Yani. Bu fareler, sağlıklarından  hiçbir bedel ödemeden, en sevdikleri, en güzel, en  lezzetli, en yağlı yemekleri istedikleri kadar yediler. Üstelik.   Normal beslenen farelere göre daha uzun  yaşadılar. Araştırmacılar resveratrolun farelerin fiziksel  yasam kalitelerine nasıl  etki ettiğine de baktılar.  Farelerin denge ve fiziksel gücünü deneyen bir test var.  Dönen bir çubuk üzerinde düşmeden yürüme süreleri ölçülüyor.  Resveratrol alan fareler yaşlandıkça daha başarılı olmaya  başladılar ve  normal beslenen genç farelerle aynı formu  muhafaza ettiler.
    Merak edip başka kaynaklara daldım.  Kırmızı şaraptaki bu doğal madde, sadece ömrü uzatmakla  kalmıyor. Kansere karşı. Virüs hastalıklarına karşı.  Ateşli, iltihaplı hastalıklara karşı.  Sinirlerin ve  sinir  sisteminin muhafızı. Yani her derde deva tam bir mucize madde bu..
    Bu  konulardaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Uzmanlar  farelerden alınan sonuçların insanlar için de geçerli  olacağını düşünüyorlar.   Ama şimdilik asılması gereken çok  şey var. Bir defa doz. Kırmızı şarabin litresinde 1,5  ile 3 miligram resveratrol var. Farelerle ayni etki için normal kiloda bir insanin günde 10 ile 20 şişe arası şarap  içmesi lazım.
    Bu kadar fazla alkol alındığında  resveratrolun etkisi ne olur, bilinmiyor. Benim  bildiğim, Nahl suresinin 67'inci ayetinde haber verilen"Kesin mucize"nin "Aklını işleten topluluk" tarafından nihayet  keşfedildiği. Bu  mucizeyi çözmek için 2006 yılını bekleyen  bilim, resvetrol hapını da herhalde kısa zamanda  gerçekleştirir.
    İnsanlar yüzyıllardan beri şarap  kadehlerini tokuştururken boşuna
    "Sağlığınıza"  demiyorlarmış.   Gerçekten sağlıklarına içiyorlarmış  meğer!

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

Bakara Süresi (219)

Türkçe Meali 

Diyanet:  Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır.
    Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı.
    " Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

E.H.Yazır: Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: "Bu ikisinde büyük bir günah ve insanlara bazı yararlar vardır.
    Ancak günahları yararlarından daha büyüktür." Yine sana neyi başkalarına vereceklerini soruyorlar. De ki: "Sizi sıkmayanını.
    " Allah, düşünesiniz diye, ayetlerini size böylece açıklıyor.

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    Burda şarap için demiyor..Bu ayette siz hoşunuza giden rızklar elde edersiniz bazı nimetlerden bunda kesin bir mucize vardır diyor.bu nimetler üzüm suyudur hurmadır vs..Nasıl bir yorumlamadır Allahım bu insanların akıllarını fikirlerini deşiyorlar..

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
Toplam Hit: 1118 Toplam Mesaj: 3