Şarj Aleti İle Aux Kablosunu Aynı Anda Kullanınca Cızırtı Gelmesi
-
Arkadaşlar anker motion b hoparlörüm var. aux girişi ile bağlandığım zaman şarja takarsam seslerde cızırtı oluyor. bunu nasıl çözerim.
-
farklı adaptör kafasıyla denedin mi? tercihen daha güçsüz bir adaptörle
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference
Sik gibi dizayn ettilerse devre kartını emi den dolayı o cızırtıyı duyarsın.
Evet sik gibi dizayn etmişler:
-
Bundan alayım diyordum pc ye bağlamaya iyi ki almamışım.
v-king x10 aldım 2700tl , dip ses yapıyor bu da. Tıss diye . İade açtım. Kargo ücreti 500tl çıkıyor amazon 128tl ödeme çıkardı. Müşteri hizmetleriyle konuştum. Sordu soruşturdu. Ürün sizde kalsın parayı iade ediyoruz dedi :D
Cihaz dışarıda gümbür gümbür dinlemelik çok iyi. JBL extreme 3 karşılaştırmaları hep olumlu. Ama pc başında kısık sesle dinleyince tıslama rahatsız ediyor. AUX bağlı iken sürekli tıslama var. bluetooth deneyince sadece müzik açıkken yapıyor. Durdurunca kesiyor.
Benim cihazdaki dip ses, senin cihazdaki güç kartının yalıtımsız olmasından parazit. Gerçi bendeki de bir çeşit parazit. Sonuçta sinir bozucu. İyi para verip iyi cihaz almak lazım yoksa keyf vermez.
-
noname bunu yazdı
farklı adaptör kafasıyla denedin mi? tercihen daha güçsüz bir adaptörle
PC'den şarj ediyorum adaptörle hiç denemedim.
-
torpedo_XL bunu yazdı
https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference
Sik gibi dizayn ettilerse devre kartını emi den dolayı o cızırtıyı duyarsın.
Evet sik gibi dizayn etmişler:
Bunu düzeltmenin ek bir aparatla mümkün mü hocam izolasyon falan kullansak
-
SMPS değil de analog bir adaptörle (eski tarz kocaman) denersen cızırtına çare olabilir ama onun dışında "sik" gibi dizayn edilmiş bir karta çok bişey yapamazsın. Muhtemelen Grounding iyi değil, tracelerin offsetleri birbirine çok yakın ve multilayer pcb kullanılmamış.
-
Weldox bunu yazdı
SMPS değil de analog bir adaptörle (eski tarz kocaman) denersen cızırtına çare olabilir ama onun dışında "sik" gibi dizayn edilmiş bir karta çok bişey yapamazsın. Muhtemelen Grounding iyi değil, tracelerin offsetleri birbirine çok yakın ve multilayer pcb kullanılmamış.
Hocam sorun şuradan kaynaklanıyor aslında bluetooth ile bağlıyken daha tok bir ses alıyorum lakin bilgisayarı ekran kitleme ctrl + l yapınca sonra tekrar açılınca cihaz 10 dakikadan uzun süre bluetooth bağlı değilse bluetooth kapatıyor ve sürekli açmakla uğraşıyorum bluetooth modundeyken cihazı kitlersem ve ekran koruyucu açılırsa pc'nin bluetooth kapanmasa sorunu çözerim. biraz araştırdım ama böyle bir özellik bulamadım bunu yapmanın bir yolu var mı hocam.