folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Şarj Aleti İle Aux Kablosunu Aynı Anda Kullanınca Cızırtı Gelmesi

Şarj Aleti İle Aux Kablosunu Aynı Anda Kullanınca Cızırtı Gelmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Arkadaşlar anker motion b hoparlörüm var.  aux girişi ile bağlandığım zaman şarja takarsam seslerde cızırtı oluyor. bunu nasıl çözerim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

farklı adaptör kafasıyla denedin mi? tercihen daha güçsüz bir adaptörle

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference

Sik gibi dizayn ettilerse devre kartını emi den dolayı o cızırtıyı duyarsın.

Evet sik gibi dizayn etmişler:

https://support.soundcore.com/s/article/How-to-Fix-Speaker-How-to-Fix-a-Speaker-s-Noise-Issues-Noise-Issue

torpedo_XL tarafından 31/Mar/23 14:07 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Bundan alayım diyordum pc ye bağlamaya iyi ki almamışım.

v-king x10 aldım 2700tl , dip ses yapıyor bu da. Tıss diye . İade açtım. Kargo ücreti 500tl çıkıyor amazon 128tl ödeme çıkardı. Müşteri hizmetleriyle konuştum. Sordu soruşturdu. Ürün sizde kalsın parayı iade ediyoruz dedi :D

Cihaz dışarıda gümbür gümbür dinlemelik çok iyi. JBL extreme 3 karşılaştırmaları hep olumlu. Ama pc başında kısık sesle dinleyince tıslama rahatsız ediyor. AUX bağlı iken sürekli tıslama var. bluetooth deneyince sadece müzik açıkken yapıyor. Durdurunca kesiyor.

Benim cihazdaki dip ses, senin cihazdaki güç kartının yalıtımsız olmasından parazit. Gerçi bendeki de bir çeşit parazit. Sonuçta sinir bozucu. İyi para verip iyi cihaz almak lazım yoksa keyf vermez.

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    noname bunu yazdı

farklı adaptör kafasıyla denedin mi? tercihen daha güçsüz bir adaptörle

PC'den şarj ediyorum adaptörle hiç denemedim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    torpedo_XL bunu yazdı

https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference

Sik gibi dizayn ettilerse devre kartını emi den dolayı o cızırtıyı duyarsın.

Evet sik gibi dizayn etmişler:

https://support.soundcore.com/s/article/How-to-Fix-Speaker-How-to-Fix-a-Speaker-s-Noise-Issues-Noise-Issue

Bunu düzeltmenin ek bir aparatla mümkün mü hocam izolasyon falan kullansak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

SMPS değil de analog bir adaptörle (eski tarz kocaman) denersen cızırtına çare olabilir ama onun dışında "sik" gibi dizayn edilmiş bir karta çok bişey yapamazsın. Muhtemelen Grounding iyi değil, tracelerin offsetleri birbirine çok yakın ve multilayer pcb kullanılmamış.

Yaptık bişiler.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    Weldox bunu yazdı

SMPS değil de analog bir adaptörle (eski tarz kocaman) denersen cızırtına çare olabilir ama onun dışında "sik" gibi dizayn edilmiş bir karta çok bişey yapamazsın. Muhtemelen Grounding iyi değil, tracelerin offsetleri birbirine çok yakın ve multilayer pcb kullanılmamış.

Hocam sorun şuradan kaynaklanıyor aslında bluetooth ile bağlıyken daha tok bir ses alıyorum lakin bilgisayarı ekran kitleme ctrl + l yapınca sonra tekrar açılınca cihaz 10 dakikadan uzun süre bluetooth bağlı değilse bluetooth kapatıyor ve sürekli açmakla uğraşıyorum bluetooth modundeyken cihazı kitlersem ve ekran koruyucu açılırsa pc'nin bluetooth kapanmasa sorunu çözerim. biraz araştırdım ama böyle bir özellik bulamadım bunu yapmanın bir yolu var mı hocam.

Toplam Hit: 977 Toplam Mesaj: 8
anker