Şarjlı Pilden Powerbank Yapmak ?
-
Şöyle bi cihaz var :
Buna şarjlı pil takarak kullanabiliyoruz. Acaba perfornmanası nasıl olur sizce ?
-
hocam bu çok güzel birşeyde
geçen adam 9v'lik pille yapıyordu :) araç şarj kiti :D 9v lik pil adaptörü vs bi videosuna bakayım.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8hO7j7l-ss
Bu değil ama aynı şeyi anlatmış :)
-
Şarjlı pil dediğin 18650 lion pil hücreleri ki kaliteli olanlardan almak lazım yoksa patlar matlar Mazallah. Onlarda LG, SANYO, SAMSUNG, PANASONİC, SONY gibi hücreler harici alınmaz.
Onlarında en ucuzu 3 dolardan başlar.
3*4 = 12 dolar
12 Dolar + 16 dolar = 30 dolar civarı.
Xiaomi 10000 mah adaptorlerdede LG veya Panasonic 18650 leri ve daha kaliteli bir kasa ve daha kaliteli bir BMS çip ile geldiğini ve daha ucuz olduğunu varsayarsak.
Sonuç : Mantıksız.
-
Hmmm.. Evde bir sürü Varta pil vardı bunlarda takar kullanırım diyordum bende.
-
mkyb bunu yazdı
Hmmm.. Evde bir sürü Varta pil vardı bunlarda takar kullanırım diyordum bende.
Senin elinde bu pillerden varsa ve değerlendirmek istiyorsan ni-mh pillerden power-bank nasıl yapılır onu araştırman gerek belki piyasada o tarz ürünlerde olabilir. ni-mh hücre başına 1,2-1,6Volt gerilim sağlar Li-on piller ise hücre başına 3,7-4,2Volt o nedenle birbirleri ile uyumsuzdur.
-
Hocam ben bu alet ten aldım şuan kullanıyorum pilleri kartı bozulan diğer power banktan söküp buna taktım ve gayet memnunum diğer bozuk kart li power bank bir iki şarj ediyor idi sonra bitiyor du şuan kullandığım bu alet ile bir haftadan beri çantamda duruyor en kaç kere şarj etti telefonu unuttum
Yanlız alacak isen bu alet ile gelen şarj kablosunu kullanma derim dandik olduğu için güç. Bir süre sonra kesiyor şarj yapmıyor bende elde olan kablo ile yapıyorum hiç bir sorun yok şimdi bile baktım 4 tane pil de ful duruyor resim yada video çekerim daha sonra
-
eğer bu cihazdan alırsan içine eski laptop bataryasından çıkan pilleri takabilir gittiği yere kadar kullanırsın. daha avantajlı olur.
-
Dos_Attach bunu yazdı
eğer bu cihazdan alırsan içine eski laptop bataryasından çıkan pilleri takabilir gittiği yere kadar kullanırsın. daha avantajlı olur.
Hocam onu denedim en fazla bir, Bir buçuk şarj etti bende çıkarttım kartı bozuk power bank in pilleri ni taktik ama eğer Laptop bataryası sağlam ise evet uzun süre kullanılıyor. DH de görüp almıştım bu aleti
-
Normal pillerden yapmak çok iyi sonuçlar dogurmayabilir.
Biterken voltaj dusumu olur normal pillerde, powerbanklarin içinde lipo var. Lipolar direkt biter. Notebook bataryasindaki piller lipo diye biliyorum.