folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sata Hdd Sistem Kurup Ide Hdd Depo Kullanıcam Ama Nasıl

Sata Hdd Sistem Kurup Ide Hdd Depo Kullanıcam Ama Nasıl

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

arkadaslar sata 250gb hdd aldım.buna sistemi kurup elimde olan eski ıde hdd 80 gb ı depo olarak kullanıcam.kasayı cıkarmak acmak cok zor oldugundan(kasa masanın altında onu çıkarmak ölüm gibi geliyo) bu işi 1 seferde garanti yapmak istiyorum.yani birincil aygıt sata olucak ıde depo olarak görünücek.

bu arada ilerde bi daha format attıgım zaman otomatık olarak 80 gb ıde hdd yide biçimlendirme zorunlulugu olmaması lazım

fikirlerinizi bekliyorum.halledince hemen format atıcam...teşekkürler

Telegram @WVesselam
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

arkadaslar yokmu bilgisi olan aramızda format atıcam bekliyorum...

Telegram @WVesselam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fazla birşey anlamadım ama hocam yeni hdd yi kasaya tak direk format at 250 gb a kur sistemi bilgisayar açılınca 80 gb a da format at 80 liği depo olarak kullan

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

bios herşeyi halleder hoca :D boot bölümünde birincil hdd olarak sata göster ahci modu olarak ide seç kur sistemi takıl kafana göre ama bnden sana öneri 80 gb ide sisten kur 250 sata depo olarak kullan daha dorusu depoyu herzaman sistemn kurulu olduğu bölümde büük ypoaa ;=) yedekleme saçısından dolayı

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:
    -----------------------------

bios herşeyi halleder hoca :D boot bölümünde birincil hdd olarak sata göster ahci modu olarak ide seç kur sistemi takıl kafana göre ama bnden sana öneri 80 gb ide sisten kur 250 sata depo olarak kullan daha dorusu depoyu herzaman sistemn kurulu olduğu bölümde büük ypoaa ;=) yedekleme saçısından dolayı

-----------------------------

hemen deniyorum hocam

80 e kuramam eski ve yavas

depo olarak dursun kenarda yeter

Telegram @WVesselam
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vesselam
    vesselam's avatar
    Erkek

hocam biosa giridm bot secenekleri falan fistan

bi yer buldum 3 secenekli 1:ide hdd nin markası   2:sata nın markası cıkıo

onları değiştiremiyorsun hocam yapamadım değişmiyor secenek yok

bide dediğin gibi ide veya sata değil de markalar yazıo acaba ben yanlıs yerden mi yapıyorum hocam yardım edermisin açıklayıcı yazarsan sevinirim

Telegram @WVesselam
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Hoca IDE takacaksın sonrada satayı takacaksın tamam biostan sata daki hdd 1. olarak ata tamam

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

dosya paylaşım sistemleri var bunlar için nas das depolama sistemlerini incele derim ozaman

http://www.ucuz-fiyat.com/PROMISE-DS4600-DAS-NAS-DEPOLAMA-UNITESI-pid-55299.html

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

hocam ide diskte slave, master ayarları var, onu önce slave hale getirmen gerek.

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Hocam su anda ben senın dedıgın aynısını kullanıyorum. 80 kenarda duracagına bır ıse yarasın dedım sata ya sıstemı kurdum ıde yı depo olarak kullanıyorum wın 7 de hdd yı kapatmayı ayarladım bır muddet kullanılmayınca hdd yı kapatıyor.tavsiye ederım. en ufakbır sıkıntı yaratmıyor. orada bıosdan master surucuye yada 1. surucuye sata hdd yı goster yeterlı.

Toplam Hit: 1403 Toplam Mesaj: 10