Sata2 Görmüyor
-
merhaba arkadaşlar yeni almış olduğum;samsung sata2 80gb'lik harddisikimi pc görmüyor hatta harddisk'de hiçbir titreşim yok,çalışmıyor hiç sizce sorun nerden kaynaklanıyordur ? jumper ile sata1 de yaptım.olmadı windwos cd ile başlatıp f6'ya basıp tanıtmayı da denedim yinede olmadı.aynı harddisk'ten bir tane daha var oda aynısını yaptı.satası olan başka bir pc'ye de taktım olmadı.
anakart modelim;asus P5LD2-VM
bi el atsanız güzel olacak arkadaşlar.şimdiden sağolun
-
ben de de samsung 160 sata2 war ilk aldığımda dediklerinin aynısı oldu. ben bios sıfırladım çalıştı
-
teşekkürler ama bios sıfır.anakartı yeni aldım
-
büyük ihtimal bios ayarlarını yaptıysan sorun olmaması lazım
sende şimdi 2 tane mi hardisk taktın bi tane mi söylersen yardımcı olurum(sormam daki amaç birini bana ver deil ha yanlış anlama :) -
ne tür ayarlar ? 1.harddisk olarak taktım.cevabını bekliyorum.sağ ol
-
tamam tek parça hard diskkk kulanıyosan kolay bi işlem olur şimdi kasanın içindeki kabloları kontrol et (elekttirk kablous ve ana karddd a bağlayan kaploları ) onlarda sorun yoksa bios a gir pc açılırkel delete ye bas karşına bi ekran açılacak o ekranda sürücülerin olduğu bi yer var adı ' standart CMOS setup ' olması lazım ordanda pripaster i = users yap yapınca orda harddisk in kaç gb olduğunu yazan bi yer olunca anlaki pc harddisk i görüyor demektir sonra kaydet ve çık pc yi yeniden başlat eğer hala da olmadıysa harddisk ini başka bi yerde dene çalışıp çalışmadığını yok hala da olmadı diyosan çöpe at gitsin diyecem çok para dır git aldığın yere taktır o zaman :)
-
1 tane kaynaklı harddisk sorunu değil,bi tane daha var aynısından oda aynı sorunu yapıyor.Bu harddisk'leri başka pc'de denedik görmüyor.
-
bios'a farklı yazılım atarsanız. düzelebilir.
-
webci61 anakart sıfır;daha alalı 1-2 gün oldu
sata'yı tanıtmak için driver varmış dediler aradım,buldum anakart cd'si içinde buldum;
anakart cd'sinde driver kısmında böyle bir driver var "make ite8211 32/64bit IDE driver Disk " bunu diskete extarct ettik.tam raid yazarken f6'ya basıyoruz,bişiy çıkmıyor.biraz daha sonra çıkıyor.ama o sürücüyü seçsemde kullanamıyorum
Toplam Hit: 1688 Toplam Mesaj: 9