Satılan Zipponun Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
-
Arkadaşlar merhaba, bu günlerde kafama takılan bir soru var. Her yerde farklı bir şey söyleniyor. Bu gün Tahribatta'da gördüm zippo satan bir arkadaş için orjinal mi değil mi çelişkisine düşülmüş. Siz zipponun orjinal olup olmadığını nasıl anlarsınız? Mesela benim elimde bir zippo var.
Altında;A ZİPPO 10
BRADFORD.PA MADE IN USA
İç kısmında ;
FOR BEST RESULTS
USE ZIPPOFLINTS AND FLUID
ZİPPO MPG. CO. BRADFORD. PA.C
MADE IN ZIPPO USA.
yazıyor.
Pamuk kısmında lift to fill yazısı var 3 tane. Bu zippo orjinal midir? değil midir? ya da siz zippoların orjinal olup olmadığını nasıl anlarsınız?
-
Ağırlığından ve sesinden anlaşılır diye düşünüyorum.
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------Ağırlığından ve sesinden anlaşılır diye düşünüyorum.
-----------------------------yok dostum birebir imitasyonlar var aynısı. Orjinal zipponun şu senede pek bir anlamı yok çünkü 2000 öncesi zippoları evladiyelik saklardın ama 2000 sonrası modeller kalite açısından imitasyondan farkı pek yok. Tek farkı garantisi, onuda taksimde belli yerler var parası neyse yaptırırsın.
-
tahtakale mercan yokusuna girisine hac malzemeleri satan bir ishaninin en ust katinda k.kibris ve turkiye distrubutoru.
goturun yardimci olur.(omur boyu bozuk olan ic mekanizmayi bedava degistiriyolar cark falan gidince.)
altindaki rakam ve harfler uretim ayi ve yilini belirtir. ondan bisey cikmaz.
sesten toklugundan agirligindan anlasilir en rahat. arkadasin dedigine gore ayni imitasyonlar varmis bilemiyorum onu..
-
Bizde sattik zippo.Buradan 2 arkadaşa sattık.Dedikleri gibi replika ürünler çok.O yüzden eğer distribütörden almıyorsanız kaynağınızı iyi araştırın.Bizde sorun yok eğer aksini ispat edebilen çıkarsa anında iade ki kaç aydır daha böyle bir şey idda eden çıkmadı ;) eğer distribütöre gidemiyorsanız mail atın yine yardımcı olurlar.