Savcılık İddanemesi Tarafıma Ulaştı
-
Sayın savcımız suriyeli vatandaşlarımızın hakkını canla başla korumaya devam ediyorlar, savcılık iddanamesi tarafıma ulaştı, olayla yakından uzaktan alakam yok ama sayın savcı olayı iyice çözmüş ve kararı vermiş, :)
İlk konu,
http://www.tahribat.com/Forum-Birisi-Plakami-Sikayet-Etmis-Mahkemelik-Olduk-188524/
Savcılık iddanamesi,

-
E savcının görevi idda makamlığı, bişey çıkmaz ki bundan
-
Savcıların umurunda olmaz genelde. Dosyayı dahi incelemezler iş yükünden ya da keyfi olarak. Benden çıksın, hakim versin kararı mantığı ile hareket ederler. O yüzden elindeki bütün delilleri sun mahkemeye. Artık kamera kaydı falan varsa adamlara sor. Olay yerini gören mobese, işyeri kamerası var mı bak. İş yerlerinden iste verirlerse sun vermezlerse mahkemede iş yeri ismini ve adresini vererek alınmasını iste.
Hakaret noktası soyut iddiadan ibaret olduğu için birşey çıkmaz ama aynayı senin kırmadığını kamera kayıtları ile ispatlayabilirsin. Ya da olay günü resmi şekilde çalıştığın, hastanede olduğu vs. yani orada olmanın resmen imkansız olduğunu ispatlaman lazım. Aslında sana düşmez, delil olmazsa delil yetersizliğinden beraat etmen lazım ama artık mahkemeye dahi güven olmuyor.
-
Hocam bu senin kaçıncı vukuatın yahu :D
Neyse sana bildiklerimi aktarmak isterim.
1.si hukukta olumsuzu kanıtlayamazsın.
2.si savcılık üstüne atılı suçların işlenmiş olduğu anlaşılmış denmiş o yüzden senden ispat isteyebilirler.
3.sü küfür konusunda bir şey çıkacağını sanmıyorum.
4.sü bu kadar mahkemeyle haşir neşir olman ileride önemli bir davada hakimin takdir yetkisinin senin aleyhine kullanımı ile sonuçlanabilir hocam
ayrıca doktor raporu varmış ne olduda rapor aldı ki.yaralama yoksa ne için aldı ?
rapidhacker550 tarafından 25/Oca/14 12:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Hiç bir şeyden haberim yok adamı dövmüşler kaçmışlar adam da benim aracın plakasını vermiş karakolda yüzleştirildik şikayete den kişi bu değüil dediği halde olay mahkemeye intikal ediyor, :) ayrıca hakim benim devam eden veyahut bitmiş olan davalarımı görebilirmi,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Hiç bir şeyden haberim yok adamı dövmüşler kaçmışlar adam da benim aracın plakasını vermiş karakolda yüzleştirildik şikayete den kişi bu değüil dediği halde olay mahkemeye intikal ediyor, :) ayrıca hakim benim devam eden veyahut bitmiş olan davalarımı görebilirmi,
Görür niye göremesin.Ancak benim kanaatim görmemesi gerekir.İleride böyle şeyler benim kararımı etkiler o yüzden o sistem kapanmalı diye düşünüyorum.
Senin elemanların çarpmışsa kavga etmişse sen "kusursuz sorumlu"olursun.Hata ihmal tedbirsizlikle sana bağlar hakim en fazla.Ama olayda sen varsan kusurlu sorumluluk olur
-
uyapta ne kadar dosyan varsa hakim bunları görebilir.
o yüzden zaten iddanamede delil kısmına adli sicil kaydını da koymuşlar.
hayatın olağan akışına göre bir kişi darp raporu alıp birisinden şikayetçi olursa o adam yargılanır.
darp raporuna göre de tahminim adamda kırıklı yaralanma var o yüzden dava asliye cezaya açılmış.
yani adam hakime bu adam beni dövmedi demeye devam ederse yırtarsın.
şuan almış olduğun bi ceza yok yargılanıcaksın sadece beraat edersin suçsuzsan.