Sayfa Açılış Hızı: 3.71 - WP
-
Selam hacılar wordpress sitemde sadece tema yüklü ve giriş sayfasında 2 resim var. VPS sunucuya bağlı olan bu sitem çok geç açılıyor (wmaracindaki site analizden ölçdüm 3.71) ne yapabilirim, neden olur?
-
Wp yerine başka bişey kullan hocam wp cpu canavarıdır :D Ama çözüm önerilerine gelirsek cache sistemi kurabilirsin. Temalarındaki bütün gereksiz mysql sorgularını kaldırıp manuel kurabilirsin. Ne kadar çok sorgu o kadar sıkıntı demek. Resimlerin boyutunu küçült hocam. Resize ile compress ile biraz olsun iyi sonuç alabilirsin. Tema olduğu için css ve js lerde senin kullanmadığın sürüsüne bileşen vardır onları bulup sileceksin. Uzun iş be :D
-
sunucu nerde ? türk lokasyon mu yabancımı ?
yabancıysa zaten hızlı açılmasını bekleme.
smf sitem türk lokasyon.
Sayfa Boyutu: 22.42kb Sayfa Açılış Hızı: 0.40 sn referans olması için
TBT = Sayfa Boyutu: 43.20kb Sayfa Açılış Hızı: 0.36 sn
RSS BOT SİTEM = Sayfa Boyutu: 246.49kb Sayfa Açılış Hızı: 1.65 sn
PanxeR tarafından 25/Nis/15 12:07 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
sunucu nerde ? türk lokasyon mu yabancımı ?
yabancıysa zaten hızlı açılmasını bekleme.
smf sitem türk lokasyon.
Sayfa Boyutu: 22.42kb Sayfa Açılış Hızı: 0.40 sn referans olması için
TBT = Sayfa Boyutu: 43.20kb Sayfa Açılış Hızı: 0.36 sn
RSS BOT SİTEM = Sayfa Boyutu: 246.49kb Sayfa Açılış Hızı: 1.65 sn
lokasyon türk değil, cloud flare etkili olur mu? birde sunucunun kendi ülkesinde hızlı açılır dimi?
-
interfector bunu yazdı
Wp yerine başka bişey kullan hocam wp cpu canavarıdır :D Ama çözüm önerilerine gelirsek cache sistemi kurabilirsin. Temalarındaki bütün gereksiz mysql sorgularını kaldırıp manuel kurabilirsin. Ne kadar çok sorgu o kadar sıkıntı demek. Resimlerin boyutunu küçült hocam. Resize ile compress ile biraz olsun iyi sonuç alabilirsin. Tema olduğu için css ve js lerde senin kullanmadığın sürüsüne bileşen vardır onları bulup sileceksin. Uzun iş be :D
öylede hacı elimiz mahkum wordprese :)
-
Hocam seninkide birşey mi. Benim sitelerden biri google pagespeedde 12 alıyordu 100 üzerinden....
Bugün anca düzenleniyor şu anda diğer site 88i gördü bakalım
Optimizasyon için gerekli herşeyi yaptıktan sonra sorunu hostingde ara bence
-
Easx bunu yazdı
Hocam seninkide birşey mi. Benim sitelerden biri google pagespeedde 12 alıyordu 100 üzerinden....
Bugün anca düzenleniyor şu anda diğer site 88i gördü bakalım
Optimizasyon için gerekli herşeyi yaptıktan sonra sorunu hostingde ara bence
eyv
-
Kraken.io ->image optimization için
W3 Total Cache -> Caching için
Minify CSS and JS -> JS ve CSS dosyalarını küçültmek için
Bu yollarla 87 yaptım dün birininkini, GTMetrix' de 93 dü.
Ayrıca burada adam 100 yapmış -> http://www.googleyardim.com/icerikler.php?servis=Google-Page-Speed&id=22
Bir ek daha, bir daha sitene resim yüklerken önce, burdan https://kraken.io/web-interface lossless seçip sıkıştırıp, sıkıştırılmış hallerini yüklersen. Image optimize hatası almazsın.
Googleyardim.com 93 şu an ama wp değil, 100 yapıp yollarını anlatıcam.
Son olarak WP sistemlerde sunucunun bulunduğu yer çok önemli oluyor. 85 üstüne çıkarabilirseniz iyi bir değerdir.
Edit: Google Page Speed değerlerinden ziyade GTMetrix' e bakın :)
ozgunlu tarafından 25/Nis/15 13:32 tarihinde düzenlenmiştir -
iyi bir cache sistemi kullan yada private istersen sistemini inceleyip sitene göre bir cache eklentisi yazabilirim 1 saniyenin altında gezinme ve sayfa açılış süresi garanti.
-
php APC modu kuruluysa OPCODE bellekleme yap.
Gereksiz eklentileri kaldır.
Birde wordfance mi ne eklenti var . O eklentide cache var onu kullanabilirsin.