Sayfa Değişince Müziğin Devam Etmesi?
-
merhaba arkadaşlar, bir websitesinde anasayfa girişte müzik çalıyor, ama diğer sayfalara basınca mesela hakkımızdaya tıklayınca müzik tekrar baştan başlıyor. Site wordpress ve istenilen müziğin sürekli devam etmesi sayfalara tıklasakta müzik arkada sürekli çalması gerekiyor kesilmeden.
müziği header.php ye ekledim klasik html audio koduyla bunu nasıl sağlayabilirim, mümkünmüdür?
teşekkürler.
-
sayfandaki linkleri ajax ile çağırıp yazdırırsan sayfa tekrar tekrar yüklenmez adres değişikliği kısmınıda pushState ile yaparsın HTML5 ile gelen güzel bir özellik.
window.history.pushState(null,'degisti','sayfa/degisti.html')
istediğin şekilde değiştirebiliyorsun.
Başka yöntem ise frame ile 2 ye bölersin.
-
index.html oluştur
içine
<html> <head> <title>sayfa title</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254"> <script language="JavaScript">if (window != top) top.location.href = location.href;</script> <style type="text/css">frameset {margin:0px; padding:0px; border:0px; background-color: buttonface;}</style> </head> <frameset rows="93,*" rows1="30,*" frameborder="0" framespacing="0" name="fst"> <frame src="muzikcalar.php" name="techtradio" frameborder="0" noresize scrolling="no"> <frame src="index.php" name="main" frameborder="0" noresize> </frameset> <noframes>Tarayıcınız frameset desteklemiyor. <a href="index.php">Siteye Dön</a></noframes> </html>ekle
muzikcalar.php playerin dosya adıyla değiştir
index.php kısmını da farklı dil filan kullanıyosan ona göre değiştir. rows ve rows1 deki değerleri değiştirerek playerın yüksekliğini ayarlayabilir veya komple tepeden gizleyebilirsin.
eski bi yöntemdir. jquery falan uğraşmak istemiyorsan tavsiye ederim.
-
bununla ilgili cok basit bir eklenti var. adini hatirlamiyorum ama ben kullandim. mobilden cikinca yazarim ama arastir bulursun.
-
teşekkürler arkadaşlar bir deneyecem. Eklentinin adı nedir bilen varsa yazarsada sevinirim bu arada olmazsa kodlarla deneyeceğim bunları.
-
Buldum hocam,
Buradan yapıyon.
Verdiği kodu index.html nin tepesine yapıştır.